Norge er klare til å undertegne Brexit-handelsavtalen med Storbritannia

EFTA forhandler kollektivt til den siste fasen av handelsforhandlingene, når hvert land håndterer den siste hånden i tråd med sin spesifikke nasjonale interesse.

Kilder antydet at avtalen med Norge var over, men forhandlingene med andre land er ennå ikke avsluttet, selv om det ikke forventes å være et tema på dette stadiet.

I henhold til avtalen vil fiskimporten fra Norge og Island øke, noe som forventes å bli fanget i dag (FRI) eller i morgen.

Storbritannia importerer mesteparten av fisken den spiser fra Norge og Island, inkludert torsk, oppdrettslaks og hyse. Storbritannia eksporterer mesteparten av eierandelen til EU.

Nord-Atlanteren er et knutepunkt for britiske fiskeinteresser da det leverer Cote og Haddock til britiske fiske- og chipsbutikker.

Den britiske fiskeforedlingsindustrien, som støtter 18 000 innenlandske jobber, er avhengig av import. Avtalen er forstått for å redusere toll på norsk og islandsk import i bytte for ekstra tilgang til britiske osteprodusenter og bønder.

Fiskeindustriens kretser, knust av Brexit-samtalene, sa at suksessen med avtalen ville avgjøre hva britiske eksportører ville bringe.

Eksporten av norsk fiske til EU blir utsatt for noen avgifter, og enhver avtale vil bli gransket for å se om Oslo har en bedre avtale med London enn Brussel.

Den nye handelsavtalen inkluderer ikke tilgang til britisk eller norsk fiskevann. Forhandlingene om en egen fiskeavtale kollapset 1. mai.

READ  Den britiske koronavarianten er demonstrert i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *