Norge, Europas største elektrisitetseksportør, planlegger å stoppe eksporten

19:16, 20. august 2022 Redigert kl. 20.33, 20. august 2022

Norge har varslet at de kan kutte strømforsyningen til Europa i løpet av de kommende månedene ettersom reservoarene som forsyner 1700 vannkraftverk, som står for mer enn 90 % av landets elektrisitet, går tørr. Faktisk, på grunn av lite nedbør i landet i to år, er magasiner som normalt er nesten 79 % fulle, kun 68,9 % fulle, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). På Sørvestlandet er det enda verre, da magasinene kun er 50,4 % fulle.

For å unngå en storstilt energikrise har NVE derfor bedt norske elektrikere moderere produksjonen slik at reservene kan fylles på til høsten, selv om prisene stiger på det europeiske markedet. Det har direktør Gajdil Lund nevnt Pinposton
Elektrisitet måtte gjøres Behold vann ettersom reservoaret fylles nok om høsten til å håndtere de uventede hendelsene den kommende vinteren og våren. «.

Et rasjoneringstiltak?

Norges nettoperatør Statnet har varslet at rasjoneringstiltak kan bli iverksatt i Norge fra oktober. Dette kan føre til industristenginger, høyere tariffer eller til og med strømbrudd. Stilt overfor stigende priser er nordmenn bekymret for de stigende regningene.

I desember 2021 hadde regjeringen allerede kunngjort en førstehjelpsordning for å støtte forbrukerne. Derfor, fra januar, støtter staten 80 % av prisen på elektrisitet, utover 0,07 euro per kilowattime. Regjeringen har derfor varslet at erstatningsbeløpet økes til 90 % fra 1. oktober.

Begrenset eksportstans

Mens han tidligere hadde motsatt seg det, indikerte statsminister Jonas Kar Stor at han ikke lenger utelukker å kutte forsyninger til Europa: » Hvert land må sørge for at deres strømsystem er funksjonelt «, resonnerer han. Men selv om Norge ikke er medlem av EU, er det en del av det indre energimarkedet, noe som hindrer landet i å stoppe eksporten i lang tid, bortsett fra i en nødsituasjon.

READ  Norge ønsker å forby russiske idrettsutøvere på sitt territorium - Sports Infos - Sky

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *