Norge feirer prinsesse Alexandras 18-årsdag: «Det er historisk»

Feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag har startet i Norge. Den norske regjeringen arrangerte en middag i Oslo torsdag kveld, med over 200 mennesker tilstede.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble ledsaget av kong Harald, dronning Sonja, kronprinsen og prinsesse Martha Louise og hennes forlovede Durek Verret. De ble ønsket velkommen av statsminister Jonas Karstor, statsråd Trygve Slaksvold Vedum og Oslo-ordfører Marianne Borgen. Prinsessen gikk deretter på den røde løperen med den norske statsministeren, fulgt av resten av den norske kongefamilien.

Statsministeren gratulerte Ingrid Alexandra med å lage historie: «Du ble født som den første kvinnelige arvingen til tronen i kongerikets historie. Du er nå over 18 år, den lovlige alderen. Dette er historisk.»

Han ga også råd for fremtiden hennes: «Vær den du er, kjenn landet ditt. Det er slik du skaper menneskene som bor der, livene deres, drømmene vi ser, frykten vi føler, båndene som forbinder kongelige og mennesker. Nye generasjoner.» Det melder Royal Center-nettstedet.

Denne fredagskvelden er det gallafest med europeiske kronede hoder. Belgias nå beleirede kronprinsesse Elisabeth vil delta, sammen med sin mor, dronning Mathilde. Dette er første gang en belgisk prinsesse har deltatt på en offisiell seremoni med europeiske eliter.


READ  På flukt ble Wagner pågrepet av politiet i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *