Norge, Frankrike 4. på vei til Planika Worlds Relay

Gode ​​vaner har tatt slutt for de blå. Etter å ha brunet seks ganger siden 2014 under internasjonale mesterskap (3 ganger ved OL, 3 ganger på verdensmesterskap), endte Frankrike på fjerdeplass på verdensstafetten i Blanica (Slovenia) denne fredagen, og slo Norge, Finland (46»9) og Tyskland (59»8). ) ligger foran

På jakt etter en tredje medalje i disse verdenene – som ville være en bragd etter bronse for Chappas og lagsprinten – ble de blå spesielt fanget av Finland, som ikke var forventet på et slikt nivå.

Kuppet fant sted i den andre fasen. Etter at Hans Christer Holland gikk solo i klassikeren (25» foran pelotonen), var det Ivo Niskanen som tok pause for Finland, selv om Norge allerede hadde vunnet løpet.

Spesielt den doble olympiske mesteren på 15 km Classic (2022) og 50 km Classic (2018) Hugo Lapalus i selskap med Party, Golberg og gjennomførte Dantesque Classic-stafetten for å holde seg unna Norge (25» bak), men fremfor alt et meget betydelig forsprang på de andre kandidatene på scenen (spesielt 38» foran Frankrike).

Med en ledelse som Bertu Hyvarinen og junior Niko Antola ikke kom til å kaste bort, prøvde Clement Paris å sette Jules Lapierre Blues tilbake foran, bare for å bli hindret av en stort sett lite samarbeidsvillig svenske.

Tyskerne brøt unna etter den andre stinten (20» bak) og ble brakt tilbake til løpet av Jonas Tobler, med Friedrich Mocks vinnerspurt foran den mindre mektige Jules Lapierre som kunne klatre inn i boksen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *