Norge: Freya, Oslofjordens stjernehvalross, avlives.

Norske myndigheter kunngjorde søndag at de hadde avlivet Freya, hvalrossen hvis tilstedeværelse var blitt en sommerattraksjon i Oslofjorden, og satt livet til sivile og dyr i fare.

«Beslutningen om å avlive hvalrossen var basert på en samlet vurdering av den pågående trusselen mot menneskelig sikkerhet.«, sa leder Frank Bakke-Jensen i Fiskeridirektoratet i en melding.

Hvalrosser lever typisk på mer nordlige arktiske breddegrader, men Freya, en gudinne assosiert med kjærlighet og skjønnhet i norrøn mytologi, har badet i den norske hovedstadens farvann siden 17. juli.

Til tross for uopphørlige oppfordringer om ikke å forstyrre pattedyrene og ikke å forstyrre pattedyrene, tiltrakk den unge hunnen som veide rundt 600 kg mye oppmerksomhet, og utgjorde en fare for publikum og dyret, og vurderte fiskeretningen.

«Vi vurderte nøye alle mulige løsninger. Vi konkluderte med at dyrevelferd ikke kunne garanteres med noen tilgjengelige midler«, sa Mr. Backe-Jensen.

Angivelig, Freyas forskyvning, heist seg opp på båter og svaiet under sin egen vekt for å sove der, «Var ikke et levedyktig alternativ«På grunn av kompleksiteten,» la han til.

I Frankrike ble det satt i gang en redningsaksjon denne uken for å ta en hvithvit ut av Sveits hvor den gikk seg vill, men hvalen støttet den ikke og måtte avlives.

READ  Kvinner EM 2022. Norges valg er kjent, Ada Heckerberg har det bra. Sport

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *