Norge frykter lasteskipet vil bli vasket bort, og oljesøl innen få timer

Et nederlandsk lasteskip som var igjen på sjøen under denne ukens storm, er på vei til strand i Norge tidlig på torsdag og kan forårsake et oljeutslipp med mindre et siste forsøk på å redde skipet råder, sa lokale tjenestemenn onsdag. Den norske kystadministrasjonen sa at Amslift Hendrika, som er dårlig oppført etter at deler av lasten har flyttet i hardt vær, er 18 kilometer utenfor kysten og kan komme til land rundt 0230 GMT.

Mens NCA sa tidligere at Hendrika drev parallelt med kysten, og at redningsarbeidet kan vente en dag til mens to store slepebåter forblir i beredskap, vil det nå øke innsatsen. “Vi har lykkes med å lande et redningsmannskap ombord på Emslift Hendrika. De jobber med å etablere to slepelinjer,” sa byrået i en uttalelse.

Den la til at Hendrika hadde rundt 350 tonn tungolje og 50 tonn diesel i tankene sine. Opptak som ble utgitt av Norwegian Rescue Coordination Center på tirsdag viste at noen av de opprinnelige besetningsmedlemmene hoppet i sjøen før de ble reddet med helikopter. Andre ble reist direkte fra dekk.

Kystadministrasjonen sa sent på onsdag at den hadde stolt på et myndighetsmandat for å gjenoppta full operativ ledelse av redningsaksjonen, og at utstyr ble mobilisert langs kysten for å bekjempe spredningen av oljesøl. Bygget i 2015 og registrert i Nederland, er den 111,6 meter (366 fot) Eemslift Hendrika et yachttransportfartøy med mindre båter på dekk, ifølge Monaco-baserte Starclass Yacht Transport, som markedsfører skipets tjenester.

(Denne historien ble ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og generert automatisk fra en delt feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *