Norge gir 200 millioner euro til Ukraina for å kjøpe gass

Norge Norges statsminister kunngjorde mandag at det settes av 2 milliarder kroner (205 millioner euro) til å levere gass til det russisk-okkuperte Ukraina når vinteren nærmer seg. «Krigen trenger akutt ekstern støtte til Ukraina. Ukraina har bedt Norge om å ta en lederrolle for å sikre tilgang til energi« sa Jonas Kar Storr i en pressemelding.

«Vi følger bruken av 2 milliarder kroner for ukrainere til å kjøpe gass denne høsten og vinteren.«, la han til. Konvolutten vil bli tatt fra den samlede bistanden på 10 milliarder kroner som Norge allerede har lovet Ukraina. Den europeiske bankenfor Reconstruction and Development (EBRD), som er ansvarlig for gassinnkjøp.

«Vårt bidrag til innkjøp av gass vil i betydelig grad bidra til å varme opp sykehus og skoler I Ukraina Denne vinteren og for å sikre muligheten for å lage varm matJonas Kahr Storr oppfordret andre europeiske land til å følge Norges føre. Kiev mister deler av energiforsyningen sin ettersom den russiske invasjonen av Ukraina har kuttet deler av ukrainsk gassproduksjon og kuttet importen fra Russland.

Se mer – Uavhengighetsdag i Ukraina: «Storbritannia vil stå ved ukrainernes side», sier Boris Johnson

READ  Liste for Frankrike-Norge og Serbia-Frankrike

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *