Norge har fordømt arrestasjonen av to journalister i Qatar

32 timer senere ble journalistene løslatt, men slik var arrestasjonen “Uakseptabelt”, Jeg er enig med media og politikk. For det skandinaviske kongeriket er hendelsen enda verre før neste FIFA-VM finner sted i emiratet om ett år.

Anstendig, men fast arrestasjon, ulovlig forvaring og inndragning av kamera og mobiltelefon. Ulykken opplevde to journalister fra Norsk allmennkringkasting N.R.K. I Qatar utforsket de forberedelsene til VM, noe som vakte misnøye og bekymring i Oslo. “Angrep på informasjonsfrihet”, Den mest leste overskriften i norske aviser, tabloiden Verdensgjengen (VG).

«Å være hjemmet til medier som Qatar er paradoksalt Al Jazeera, Den oppfordrer ofte til diktatoriske regimer i Midtøsten gjennom sin kritiske journalistikk.» Han vurderer og fortsetter:

Men innenlands kan ikke kritikk av lokale myndigheter og politisk opposisjon tolereres. Selv om Qatar har begynt reformer, er det fortsatt et fullstendig monarki.

Viktigheten av å beskytte journalister

Søndag kveld, 21. november, ble Qatar 2022-VM-sjef Hassan al-Tawadi arrestert da journalister kom tilbake til Halvor Eclend Lockman Corbani Hotel etter å ha intervjuet ham. Spurte ikke fra dem på mandag, The N.R.K. Alarmen ringte. Snart kommer Qatars ambassadør til Oslo

[…]

Antoine Jacob

READ  Norge utsetter sin totale gjenåpning på grunn av deltavariasjon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *