Norge har ikke tapt på stafetten siden VM i 2009, hvor Norge tapte mot Russland og Sverige

Det var et lite jordskjelv midt under langrenn. Norge, som har vunnet sine 17 siste verdenscuper, tapte for Russland på Lillehammer denne søndagen. Verre var det at nordmennene ble spist på linjen av fiendens nabo Sverige.

Stafetten løp under tynn snø kjente ikke slutten før etter 20 km (4×5 km) sprinten. Etter den første tiden, da de beste nasjonene så på hverandre, var det svenske Greta Carlson som monterte den første panteren i klassisk stil. Den to ganger verdenscupvinneren fra sesongstart ble plassert i den andre fakkelbæreren for å prøve å ta pausen i Norge. Men Nabrievas Russland og Wengs Norge holdt ut på ski.

Det var nordmenns tur til å spille sitt trumfkort i denne tredje kampen, med Therese Johak som tøffet i fristil. I likhet med Carlson prøvde hun lykken på kjeglen av kretsen i hver av de to løkkene, men russiske Sorina og svenske Anderson hang.

Så vinneren kommer til å spille i det siste spillet. På hjemmebane frigjorde Helene Marie Fossholm hestene i siste bøyle på det lange falske flate nivået. Hun slo hullet, men den unge russiske friidrettsutøveren Veronica Stepanova (20) kom tilbake hele raset. Med Norge som avsluttet sin dominans i VM siden 2009, ble Stefanovas sak endelig spilt i en veldig kraftig spurt for å vinne 1”1 over Sverige og 1”2 over Norge.

READ  Fornærmede Norge: - Dra nytte av det

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *