Norge har protestert mot arrestasjonen av to reportere i Qatar

Norske politiske og idrettskretser protesterte onsdag etter at to norske TV-reportere som hadde etterforsket kontroversielle forberedelser til fotball-VM i Emiratet i 2022 ble satt i midlertidig varetekt i Qatar.

Ifølge deres arbeidsgiver, General Channel NRK, ble Holvore Eckland og Lockman Corbani arrestert. “Uten forklaring” I følge kanalen er natt til søndag, mandag, like før avreise fra Doha, dagen et år før konkurransestart.

Rundt 30 timer senere ble de løslatt uten siktelse og landet i Oslo onsdag morgen. «Arrestasjonen av NRK-journalister i Qatar er uakseptabel»., svarte Norges statsminister Jonas Kar Store.

“Teamet bryter bevisst og bevisst Qatars offentlig lov”

I en uttalelse til Qatarske tjenestemenn

“Uavhengig presse avgjørende for fungerende demokrati”, skrev han på Twitter, og understreket viktigheten av årets Nobels fredspris til to frihetskjempere, Maria Reza fra Filippinene og Dmitrij Muradov fra Russland.

I Qatar sa tjenestemenn på sin side at to journalister var siktet for uautoriserte inngrep i privat eiendom. «Gruppen fikk lov til å skyte hvor de ville i Qatar. Før de ankom fikk de alle skytetillatelsene de hadde bedt om og tilbød seg å møte med høytstående myndighetspersoner og tredjeparter., sa de i en uttalelse.

“Disse frihetene seiret imidlertid ikke i utøvelsen av offentlig rett, som gruppen bevisst og bevisst krenket.”, bemerket de.

Bekymring for kilder

Ifølge kinematograf Lockman Corbani ble journalistenes utstyr beslaglagt og de måtte vise “Om timer” Innlegg laget. “Alle var interessert i utstyret, arbeidet, hvorfor vi var der, hva vi skulle bruke det til, hvor mange rapporter vi laget.”, Han vitnet på en pressekonferanse i Oslo. NRKs idrettslærer, Egil Sundvor, avgjorde “Problemer” Dermed var Qatar-myndighetene i stand til å finne ut bevisene som ble stilt spørsmål ved av gruppen. Kanalens sjef, Thor Germond Eriksson, refset ham “Angrep på pressefriheten”.

READ  Automatiserte roboter skal installeres på havbaser i Norge

På tidspunktet for forberedelsene til fotball-VM i Qatar lå de nordiske landene i forkant av internasjonalt press rettet mot å forbedre arbeidsforholdene til arbeidsinnvandrere i emiratet.

NGO-rapporter anklager Qatar for å utnytte utenlandske arbeidere, spesielt ved å bygge stadioner for konkurranse. Regjeringen avviser på det sterkeste denne kritikken, og insisterer på at den har reformert sin arbeidslov og innført minstelønn.

«Land som ikke respekterer pressefriheten og ytringsfriheten, må sette en stopper for påstanden om at store idretter er årsaken».

Perit Kjol, leder av Norges olympiske komité.

Oppfordringen ble foretatt av Perit Kijol, leder av Norges olympiske komité “Sjokkerende og fullstendig uakseptabelt” Informasjon om disse arrestasjonene. «Det må settes en stopper for påstanden om at store idretter er årsaken til land som ikke respekterer pressefriheten og ytringsfriheten»., sa han i en uttalelse.

Ideen om å boikotte fotball-VM eksploderte i Norden, men en folkeavstemning i Norges Fotballforbund avviste tilbudet i juni. På tredjeplass i gruppe G bak Nederland og Tyrkia vant ikke Norge sin kvalifiseringskamp i finalen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *