Norge: ‘Ingen langsiktig håp om å finne rasoverlevende’ | The Voice of America

København, Danmark – Norske tjenestemenn sa tirsdag at de “ikke tror vi vil finne overlevende” i raset som drepte syv mennesker som knuste hus i et boligområde for snart en uke siden.

Tre personer er fortsatt savnet i katastrofen 30. desember som ødela minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter i landsbyen Ask, som ligger 25 kilometer nordøst for Oslo. Det verste raset i moderne norsk historie.

“Jeg er veldig lei meg for at vi ikke har tillit til å finne mennesker i live etter raset,” sa politimesteren Ida Melbo Oysters.

“Vi gjorde alt i vår makt, men denne naturkatastrofen hadde betydelige krefter. De døde døde relativt raskt,” la han til.

Søketeamet “vil fortsette å jobbe for å finne alle de savnede,” sa Oysters.

Politimesteren snakket noen timer etter at en liten hund ble funnet i live i ruinene, og vekket håp for de reddet. Politiets talsmann Iver Myrbo sa at hunden ble funnet “i god stand” sent mandag i et område der redningsmenn jobbet.

Rett før middagstid på tirsdag tvang et annet lite skred søkeord for å evakuere området, og ingen ble skadet, sa politiet. En redningsmann, Kenneth Wangan, sa at raset var “ikke dramatisk” og at søkeord hadde fått tidlige advarsler fra droner og annet beredskapspersonell.

Tjenestemenn sa at geologer vil vurdere plasseringen før søket fortsetter.

Etter det opprinnelige raset fant leteteam med hunder frost under mursteinene, mens helikoptre og droner med varmegjenkjenningskameraer fløy 5000 innbyggere gjennom den ødelagte fjellstien i landsbyen.

Minst 1000 mennesker ble evakuert. Noen bygninger henger nå i utkanten av en dyp dal som vokste 700 meter (300 meter) og 300 meter bred (1000 fot).

READ  Holland, Norge søker gull

Den eksakte årsaken til raset er ennå ikke kjent, men det er mye rask leire i området som raskt kan skifte fra fast til flytende form når det blir forstyrret. Eksperter sa raske gjørmeskred sammen med kraftig nedbør og vått vintervær kan forårsake ras.

I 2005 advarte norske myndigheter folk om å ikke bygge boligbygg i Ask-området og sa at det var et “høyrisikoområde” for ras, men hus ble bygget et tiår senere.

Et ras i Midt-Norge i 1893 drepte 116 mennesker. Den ene sies å være 40 ganger større enn den man har hørt å ha falt et sted under 1,4 millioner og mer enn 2 millioner kubikkmeter land.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *