Norge installerer et solkraftverk i Arktis, kun 1300 kilometer fra Nordpolen

Solcellepaneler vil snart bli tatt i bruk på Norges Svalbard-skjærgård i Arktis.

Vil du drive deg selv med solenergi i et område stupt inn i den endeløse polarnatten om vinteren? Norge vil drifte solcellepaneler på Svalbard-skjærgården i et eksperiment for å hjelpe fjerntliggende arktiske samfunn med å oppnå sin energiomstilling.

Smart justert i seks rader, vil 360 solcellepaneler begynne å drive en gammel radiostasjon som brukes til sjøtrafikk på torsdag (Isfjord Radio) som har blitt omgjort til en baseleir for turister på den norske skjærgården kjent som Spitsbergen. . Plassert av vind og kun tilgjengelig med båt eller helikopter når været tillater det, ligger stedet 1300 kilometer fra Nordpolen.

– Vi tror dette er det nordligste landmonterte solcelleanlegget i verden, sier Mons Ole Selvold, teknisk rådgiver for fornybar energi i det statlige selskapet Stor Norske, til AFP.

«Dette er første gang noen har gjort dette i denne skalaen i Arktis,» sa han, med pistolen slengt over skulderen for å beskytte seg mot isbjørn, de vanligste dyrene på disse breddegrader. Med ytterligere 100 paneler installert i selve den tidligere radiostasjonen, skal apparatet ifølge ham dekke halvparten av strømbehovet og redusere CO2-utslipp fra stedet til det drives av dieselgeneratorer.

«Midnattsol»

Om sommeren faller solstrålene i overflod på denne regionen og «midnattssolen» går aldri ned. Og solcellepaneler drar også nytte av «albedo»-effekten (reflekterende kraft) av snø og is og de lave temperaturene som øker effektiviteten. Omvendt, om vinteren, er steder kastet ned i fullstendig mørke i flere måneder fra begynnelsen av oktober til midten av februar, noe som fortsatt er umulig å gjøre helt uten fossilt brensel.

Storr Norske sier de vurderer alternative løsninger som vindturbiner for å gjøre strømforsyningen enda grønnere. I tillegg til miljøhensyn er denne energiomstillingen drevet av økonomiske faktorer, sa Mons Ole Selvoldt, og la til at diesel er dyrt å kjøpe og transportere, mens solcelleutstyr er enkelt å vedlikeholde og ikke brytes ned.

READ  Mot Soulscar-støtte: - Absurd

Målet er å tjene som et pilotanlegg for å teste teknologien som kan eksporteres til arktiske områder eller samfunn – 1500, sier han – som ikke er koblet til tradisjonelle strømnett, men som må «grønnes». – Vi ønsker å gjøre Isfjord Radio til et teststed for å få (…) testet teknologi i arktiske forhold som kan kringkastes andre steder, sa han.

I følge en studie publisert i fjor har Arktis varmet opp nesten fire ganger raskere enn resten av verden de siste 40 årene, noe som har resultert i rask smelting av iskappene, forstyrret økosystemer og lokale befolkninger, men også påvirket andre deler av planet. (høy vannstand, klimatiske hendelser osv.).

Viktige artikler

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *