Norge, Island, Liechtenstein Polen avbryter tilskudd til «LGPT-fri sone»

Rachel Savage London 2. februar (Thomson Reuters Foundation) – Norge kunngjorde tirsdag at Norge, Island og Liechtenstein har kansellert et stort tilskudd til Karpaterne i Polen etter at regionen vedtok en resolusjon mot «LGBT-ideologien».

Beslutningen om å trekke seg fra kultur- og naturarvsprogrammet på 8,4 millioner zloty (25 2,25 millioner), som er sterkt finansiert av europeiske land, indikerer økende internasjonalt press på Polens homoseksuelle stilling. Tilskuddet ble trukket tilbake i september, men avgjørelsen kom frem på tirsdag da en polsk LGBT + -aktivist utvekslet tre brev på sin nettside med norske og polske tjenestemenn.

Ved å akseptere resolusjonen, som eksplisitt refererer til «LGBT» eller «LGBT-ideologien,» diskriminerer den ledende partneren identifiserbare individer, «skrev en norsk tjenestemann med henvisning til den sørøstlige polske regionen Podkorbeki. Bekreftet av, men nektet å gi flere detaljer.

De polske utenriksministeriene og regjeringen i Podkorbeki svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentar. Rettighetene til homofile, bifile og transpersoner har blitt et splittende spørsmål i Polen siden 2019, med den regjerende nasjonalistiske loven og rettferdighet (PIS) -kampanjen som hevder at homofil retorikk undergraver tradisjonelle familieverdier.

Norge sa i september at de ikke ville finansiere noen av de nærmere 100 polske kommunene som har gitt ikke-LHBT-resolusjoner, som EU har fordømt som «umenneskelige soner». Ved foten av Karpatene og et populært feriemål for turgåere vedtok Podkarboki i 2019 en resolusjon som motarbeidet «promotering og stabilisering av ideologien til de såkalte LHBT-bevegelsene».

I et annet brev publisert online tirsdag sa Polens finans- og regionalpolitikk Malkorsata Jarosinska-Jedinak at ikke-LGBT-soner «ikke skal diskriminere noen på grunnlag av personlige funksjoner.» «(De) har ingen juridiske konsekvenser, bare meninger og påvirker ikke innbyggernes rettigheter og plikter,» ble brevet skrevet i oktober og publisert på Staszhevskys nettsted.

READ  Norge tar imot 20 migranter reddet med skip

Staszhevsky sa at han ville gå til retten og søke ytterligere informasjon fra den polske regjeringen om statusen til norske subsidier. «Åpenhet – dette er i Norge, der de sendte dokumentene veldig raskt og uten å spørre meg om noe – burde også implementeres i Polen,» sa Thompson til Reuters Foundation.

«Jeg tror de vil skjule noe for publikum. Innbyggere må ha tilgang til det.» ($ 1 = 3,7264 Slodis)

(Denne historien ble ikke redigert av Devtiscourse-ansatte, den ble opprettet automatisk fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *