Norge, Island, Liechtenstein Polen avbryter tilskudd til «LGPT-fri sone»

Rachel Savage London 2. februar (Thomson Reuters Foundation) – Norge kunngjorde tirsdag at Norge, Island og Liechtenstein har kansellert et stort tilskudd til Karpaterne i Polen etter at regionen vedtok en resolusjon mot «LGBT-ideologien».

Beslutningen om å trekke seg fra kultur- og naturarvsprogrammet på 8,4 millioner zloty (25 2,25 millioner), som er sterkt finansiert av europeiske land, indikerer økende internasjonalt press på Polens homoseksuelle stilling. Tilskuddet ble trukket tilbake i september, men avgjørelsen kom frem på tirsdag da en polsk LGBT + -aktivist utvekslet tre brev på sin nettside med norske og polske tjenestemenn.

Ved å akseptere resolusjonen, som eksplisitt refererer til «LGBT» eller «LGBT-ideologien,» diskriminerer den ledende partneren identifiserbare individer, «skrev en norsk tjenestemann med henvisning til den sørøstlige polske regionen Podkorbeki. Bekreftet av, men nektet å gi flere detaljer.

De polske utenriksministeriene og regjeringen i Podkorbeki svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentar. Rettighetene til homofile, bifile og transpersoner har blitt et splittende spørsmål i Polen siden 2019, med den regjerende nasjonalistiske loven og rettferdighet (PIS) -kampanjen som hevder at homofil retorikk undergraver tradisjonelle familieverdier.

Norge sa i september at de ikke ville finansiere noen av de nærmere 100 polske kommunene som har gitt ikke-LHBT-resolusjoner, som EU har fordømt som «umenneskelige soner». Ved foten av Karpatene og et populært feriemål for turgåere vedtok Podkarboki i 2019 en resolusjon som motarbeidet «promotering og stabilisering av ideologien til de såkalte LHBT-bevegelsene».

I et annet brev publisert online tirsdag sa Polens finans- og regionalpolitikk Malkorsata Jarosinska-Jedinak at ikke-LGBT-soner «ikke skal diskriminere noen på grunnlag av personlige funksjoner.» «(De) har ingen juridiske konsekvenser, bare meninger og påvirker ikke innbyggernes rettigheter og plikter,» ble brevet skrevet i oktober og publisert på Staszhevskys nettsted.

READ  I Norge sitter en bjørnefamilie på huk i feriehus

Staszhevsky sa at han ville gå til retten og søke ytterligere informasjon fra den polske regjeringen om statusen til norske subsidier. «Åpenhet – dette er i Norge, der de sendte dokumentene veldig raskt og uten å spørre meg om noe – burde også implementeres i Polen,» sa Thompson til Reuters Foundation.

«Jeg tror de vil skjule noe for publikum. Innbyggere må ha tilgang til det.» ($ 1 = 3,7264 Slodis)

(Denne historien ble ikke redigert av Devtiscourse-ansatte, den ble opprettet automatisk fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *