Norge – Israel kansellert

Den private internasjonale kampen mellom Norge og Israel, som planlegges å finne sted på Ulewal Stadium i kveld klokka 18.00, avbrytes bare timer før kampstart. Dette ble bekreftet av Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

Dette kommer bare dager før Oslo-ordførerens start av spillet etter en spillers positive test for Kovit – 19 i den israelske troppen. Spilleren var isolert fra resten av laget, akkurat som alle andre spillere han spilte. Dermed er det omtrentlig at situasjonen kan avklares og konkurransen kan fortsette.

På et møte onsdag morgen kom imidlertid den motsatte beskjeden: Helsedirektoratet mener det er fare for smitte blant soldater og støtteapparat dersom dagens internasjonale rivalisering mellom Norge og Israel holdes. Derfor avbrytes konkurransen.

Kansellert: Norge – Israel spilte ikke i kveld. Foto. NTB ScanPix
Se også

– Å avbryte en kamp en time før avspark er absolutt beklagelig. Samtidig understreker det alvoret i situasjonen vi lever i, sier Paul J ெட் rgett, generalsekretær i Norges Fotballforbund:

– Mer enn 500 internasjonale turneringer har blitt spilt i Europa i høst. Derfor håper vi at protokollene vil gi det nødvendige rammeverket for infeksjonskontroll rundt spillene som spilles. Helsetjenestemenn er nå ikke klar over risikoen for at sykdommen sprer seg til det israelske laget, og anbefaler å kansellere turneringen, og selvfølgelig vil vi følge etter.

Til tross for den økende koronaepidemien, har ideen om at denne private internasjonale kampen skal ha blitt spilt i kveld etter planen møtt mange kritikers stemmer de siste dagene. Byråd Raymond Johansson var en av mange som ga uttrykk for bekymring.

– Må ha gjort dette før

Jesper Madison fra TV2 var i Oslo da nyheten kom.

READ  Premier League, Manchester City | Manchester City klarte bare en uavgjort mot West Bromwich Albion

– Det er bare riktig. Jeg tror dette burde vært gjort før. Mathisen sier til Doclad at det ser rart ut når Oslo er stengt og en liten internasjonal turnering spilles.

Han mener denne avgjørelsen burde ha kommet mye tidligere.

– Det tok unødvendig lang tid. Det ser amatør ut i mine øyne, sier Mathisen.

Derje Swenton forstår kritikken.

– Vi forstår absolutt at det er tvilsomt når man gjennomfører en nasjonal konkurranse når infeksjonstallene nå øker. Dette er en av de mange vanskelighetene vi har møtt det siste året. Gjennom året er vi opptatt av å iverksette tiltak innenfor sikre rammer for smittevern. Fotballederen sier det aldri går på bekostning av infeksjonskontroll.

TV2-kommentator Øvind Alsaker forstår på sin side den opprinnelige planen.

– Dette er tiden vi lever i og infeksjonssituasjonen endres dag for dag. Jeg forstår grunnen til å spille denne kampen, og når du trekker i håndbremsen, kan du diskutere om den. Nå har det israelske laget en infeksjon, og da kan det være riktig, sier Alsachar til Docladet.

– Jeg tror ikke det betyr så mye for landslaget eller det norske folk, det blir ingen kamp i kveld. Viktige turneringer kommer på søndager og onsdager, og for å åpne et sett med minste kamp er det ingen spesielle sportsgrunner når jeg ser på det.

Norge møter Romania og Østerrike henholdsvis 15. og 18. november i en Nations League-gruppekamp.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *