Norge lager sitt første P-8A Poseidon-fly

Det første av fem Boeing B-8A Poseidon-fly for Norge foretok jomfruturen i går.

Flyet nådde en maksimal høyde på 41.000 fot da det fløy fra Renton kommunale flyplass til Boeing Field i Seattle.

Det første flyet vil flytte til neste fase av flyets produksjonssyklusinstallasjon og utsjekkingsanlegg, hvor oppdragssystemer vil bli installert og deretter vil ytterligere testing finne sted i år før endelig levering til Forsvarsmateriellet (NDMA).

Totalt leverte Boeing 136 B-8 fly

-Dette lanseringsflyet er en viktig milepæl for Norge, og Boeing er forpliktet til å levere P-8-flåten til NTMA i henhold til planen, sier Christian Thomson, prosjektleder i P-8 Europe. “P-8 er en evne som kan styrke norsk anti-skipskrigføring, overflatekamp, ​​etterretning, overvåking og etterretning og søk- og redningsaksjoner.”

Fem P-8A-er vil til slutt erstatte Norges nåværende seks P-3 Orions og tre DA-20 jetfalker. Det kongelige norske flyvåpen opererer for tiden sine P-3 fra Antoya lufthavn. Med introduksjonen av P-8s vil luftfartsoperasjoner flytte til nye anlegg på Evans lufthavn.

Til dags dato har Boeing 136B-8 blitt levert til den amerikanske marinen, Royal Australian Air Force, Indian Navy og Royal Air Force. Norge er et av åtte land som har valgt P-8A som sitt maritime patruljefly, sammen med USA, India, Australia, Storbritannia, Korea, New Zealand og Tyskland.

www.boeing.com

READ  Acres PP Q1 svinger for å registrere driftsresultat

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *