Norge og European Economic Grants trekker tilbake medfinansiering til prosjektet på grunn av LHBT-avgjørelsen – The First News

Podkarpackie, sørøst i landet, tapte 1,7 millioner euro i finansiering fra Norge og europeiske økonomiske tilskudd etter at regionrådet vedtok en resolusjon mot «homofil ideologi».

LGBT-aktivisten Bart Staszewski brøt først nyheten på sosiale medier, og onsdag bekreftet Tomasz Leyko, pressekonsulent i Podkarpackie County, informasjonen.

Avgjørelsen er også endelig og kan ikke ankes.

Tilskuddene fra Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Norge er ikke-refunderbare betalinger av utenlandsk bistand finansiert av Norge, Island og Liechtenstein til nye EU-medlemmer med sikte på å redusere ulikhet i blokken.

Leyko skriver at i september i fjor ble kommunen, som var leder for prosjektet som ble finansiert, informert om at EØS-komiteen for finansmekanisme hadde tatt en beslutning om å avbryte samfinansieringen, og det forventes at den vil komme fra Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og bevilge Norge.

«Årsaken var manglende respekt fra hovedpartneren (Podkarpackie County Local Authority – PAP) for prinsippene, prosedyrene samt verdiene som styrer EØS-tilskuddene og de norske tilskuddene,» skrev Leyko. «Selvfølgelig er vi ikke enige i dette.»

På samme måte la til at provinsrådet i slutten av mai 2019 vedtok en resolusjon som uttrykte sin motstand mot «å fremme og bekrefte ideologien til den såkalte homofile bevegelsen.»

«Det var ikke en anti-LHBT-holdning, noe som er en stor forskjell,» sa Liku.

Han la til at avgjørelsen kom uten juridisk analyse av avgjørelsen, og det ble ikke gitt noen forklaring på hvordan den brøt med reglene i støttemekanismen.

«Det er derfor vi anser det som feil, overfladisk og fremfor alt utslett,» sa Lyko og sa videre at kommunen ville kreve en fullstendig forklaring.

Likeledes forklarte at forvaltningsretten i Rzeszow fylke avgjorde avgjørelsen som «bare et uttrykk for den ideologiske viljen til medlemmene av fylkestinget.»

READ  Mange av det forurensede kjøttet ble raskt tilbakekalt, og supermarkedene involvert

Han sa at avgjørelsen ikke hadde noen innvirkning på prosjektet, som ville bli finansiert i fellesskap, da kommunen informerte komiteen og dens partnere.

Liko la til at det ville bli søkt etter alternative finansieringskilder for prosjektet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *