Norge og Indonesia er blant 23 land som støtter en internasjonal avtale om fremtidige epidemier

Ideen om å lage en internasjonal avtale for å forberede verden på fremtidige epidemier er implementert med støtte fra lederne av Verdens helseorganisasjon (WHO) og 23 land, inkludert Norge og Indonesia. Tiger Rapporter.

På G20-toppmøtet i november i fjor introduserte EU-president Charles Michael ideen om å sikre global og rettferdig tilgang til vaksiner, medisiner og diagnoser for infeksjoner. Andre ledere som formelt har støttet ideen inkluderer Fiji, Portugal, Romania, Storbritannia, Rwanda, Kenya, Frankrike, Tyskland, Hellas, Korea, Chile, Costa Rica, Albania, Sør-Afrika, Trinidad og Tobago, Nederland, Tunisia, Senegal, Spania og Spania.

WHOs generaldirektør Tetros Adanom Caprais har godkjent forslaget, men diplomater sier at formelle samtaler ikke har startet.

Verdens helseorganisasjon og dens 23 ledere har publisert en felles rapport i store aviser over hele verden. “Det vil være andre epidemier og andre store helsetilfeller. Ingen regjering eller multilateral organisasjon alene kan løse denne trusselen. Vi håper land vil samarbeide mot en ny internasjonal avtale om epidemisk beredskap og respons.”

I følge 23 nasjonale ledere og Verdens helseorganisasjon har avtalen som mål å “styrke den globale regresjonen mot fremtidige epidemier gjennom bedre varslingssystemer, datadeling, forskning og produksjon og distribusjon av vaksiner, medisiner, diagnostikk og personlig verneutstyr.” Avtalen inkluderer en uttalelse om at “helsen til mennesker, dyr og planeten er altomfattende, og at de fører til delt ansvar, åpenhet og samarbeid over hele verden.”

“Som ledere for nasjoner og internasjonale organisasjoner, tror vi det er vårt ansvar å sørge for at verden lærer leksjoner. Govit-19 Internasjonal spredning. “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *