Norge ønsker å investere mer i kunnskap og teknologi

I konkurranse med de andre 25 landene kom Norge dårligere ut enn i fjor Årets utgave av Aphelia Restoration Barometer, Som måler hvordan Norge samhandler med andre land på områder relatert til omstilling. Dette uttalte Abelia i en pressemelding. Rapporten blir ikke gitt ut før 11. august.

Abelia konkluderer med at det norske folk ikke lenger er de beste i verden innen teknologi og digitalisering, at sofistikert kompetanse innen teknologi og digitalisering er svak, og at omfanget av teknologisektoren ikke har økt sammenlignet med andre land. Norge er ennå ikke pen for internasjonal kompetanse.

På den annen side fant en studie av Nialolis på vegne av Abelia at norske gründere og innovatører gjorde fremskritt. Årets utgave er den femte på rad.

Forferdelig, negativ utvikling

– Det er synd at det norske folk ikke lenger er i forkant med teknologi og digitalisering, men vi har fortsatt gode talenter. Derfor fortsetter vi å oppleve negativ vekst gjennom årene, og det er veldig skummelt å falle lenger inn i teknisk spisskompetanse. Vi er nå rangert som nummer 13 av 26 land, noe som påvirker Norges tilpasningsevne, ”sa Castol Dorwick Brun, leder for teknologi og digitalisering i Abelia.

– Høy ytelse, ikke minst innen teknologi, er en forutsetning for å utvikle nye jobber, nye virksomheter og et bærekraftig velferdssamfunn. Årets rapport viser at Norge trenger å investere mer i kunnskap og teknologi hvis vi skal lykkes med å bygge en kunnskapsintensiv og konkurransedyktig økonomi, sier Dorvik Brun.

Selv om Norge har kommet langt på mange områder av digitalisering, påpeker Abelia at vi fortsatt henger etter i IKT-sektoren. Vi ser ut til å være flinke til å bruke teknologi, men pressemeldingen sier at vi er veldig dårlige til å forbedre, kommersialisere og eksportere produkter og tjenester i dette området.

READ  Fortnite uke 1 sesong 4 kapittel 3 utfordringer, oppdragsliste - Breakflip

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *