Norge oppfordrer til å avbryte planlagt audittest med fanget vågehval

Washington DC-NOAH, Norges største NGO for dyrerettigheter, Animal Welfare Agency (AWI), og WDC (Whale and Dolphin Conservation) har oppfordret Mattilsynet, Mattilsynet, til å trekke sin godkjenning av et potensielt forferdelig og farlig eksperiment med villfisk hvaler. Denne studien vil bruke vågehval fanget fra Vest-Wagga i Lofoten-regionen i Nord-Norge for å studere hvordan hvalens hjerne reagerer på sjøstøy.

Prosjektet, som starter neste måned og forventes å vare i flere uker, forventes å starte på nytt i 2022, med godkjenning fra Matilcinet. Et nett omtrent en kilometer unna ville føre isolerte trekkhvaler i et innhegning og fange dem inne. Forskere vil tvinge disse hvalene til å gå inn i et lite, modifisert akvarium ved å lagre dem mellom to båter. Når hvalene er buret, vil forskere prøve å måle hjernebølgene for å bestemme hvordan de kan reagere på støy fra marine sonar og olje- og gassforskning. Hvaler kan fanges opptil fire dager før de slippes fri. Tillater tillatelse til å fange 12 hvaler under eksperimentet.

“Dette forskningsprosjektet er risikabelt av flere grunner,” sa Dr. Siri Martinson, en veterinær hos NOAH. “Vi er veldig bekymret for velferden til de involverte hvalene, da disse forholdene kan føre til stress og påvirke helsen deres. Hvaler får panikk når de blir fanget, og får dem til å flykte eller bli urolige og forårsake alvorlige skader når de prøver å unnslippe.”

“Hvis en vågehval, til og med en gutt, reagerer med stor styrke, er det veldig farlig for menneskelige forskere,” sa Susan Milvert, direktør for AWIs marineprogram. “Fordi hvalreaksjoner er uforutsigbare, tror vi at disse forskerne – spesielt de i vannet – sannsynligvis blir alvorlig skadet.

READ  Arlet Vincent, programleder for Extraordinary Garden på RTBF dør (videoer)

Forskere har foreslått bruk av anestesi for å berolige hvaler som viser tegn på depresjon, og til og med gå så langt som å sjokkere dem i nødssituasjoner.

Vanessa Dozenberger, politikkdirektør for WDC Whale and Dolphin Conservation, advarte: ”Det er ikke mye som er kjent om besvimelse eller svimlende ville hvaler, så det blir sjelden prøvd. Tilgjengelig informasjon antyder at forførelse av bardehval i naturen er livstruende. ”

Dyrevelferd og bevaringsgrupper er også bekymret for potensiell skade på andre organismer, inkludert marine pattedyr og havtigre, som kan bli fanget i forskjellige garn som brukes til å omslutte forskningsområdet. Bekymrede borgere oppfordres til å kontakte Matilcinet umiddelbart, og selskapet oppfordrer dem til å stanse programmene.

###

De Institutt for dyrevelferd (www.awionline.org) er en ideell organisasjon som ble grunnlagt i 1951 og er dedikert til å redusere dyrelidelser forårsaket av mennesker. Politikere, forskere, fagpersoner og allmennheten er involvert i AWI for å oppnå den beste behandlingen for dyr overalt – i laboratoriet, på gården, i virksomheten, hjemme, i skogen. Følg oss Facebook, Twitter Og Instagram For oppdateringer og andre viktige dyrebeskyttelsesmeldinger.

Noah, Norges største dyrerettighetsorganisasjon, ble etablert i 1989 og er basert på prinsippet om at alle dyr fortjener frihet og respekt. NOAH arbeider mot dyreutnyttelse i landbruksindustrien, underholdningsindustrien, laboratorieforskning og mer, ved å spre informasjon til publikum, organisere demonstrasjoner og føre kampanje. Organisasjonen er også dedikert til bevaring og beskyttelse av dyrelivet. https://www.dyrsrettigheter.no/noah/noah-for-animal-rights/

WDC, Bevaring av hval og delfiner, Er en ledende global veldedighet dedikert til beskyttelse og bevaring av hvaler og delfiner. Vi beskytter disse bemerkelsesverdige skapningene mot de mange truslene de møter gjennom kampanjer, kampanjer, råd til myndigheter, sikkerhetsprogrammer, feltforskning og gjenoppretting. whales.org

READ  Det var en tid da malaysiske søstre bodde i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *