Norge planlegger å gi arktiske boretillatelser i andre kvartal, sier ministeren, Energy News, ET EnergyWorld

OSLO: Olje- og energiminister Tina Bro sa til parlamentet torsdag at Norge forventer å gi tillatelser til leting etter olje og gass i de arktiske grenseregionene i andre kvartal.

Regjeringen sa i november at de vil tilby boretillatelser i ni havområder som inneholder 136 tomter, de fleste av dem i det arktiske Barentshavet, ettersom de søker å bane vei for en større utvidelse av letingen.

Fristen for å sende inn søknader er 23. februar.

Miljøgrupper sier at Norges jakt på arktisk olje og gass strider mot landets internasjonale forpliktelser til å dempe utslipp av karbondioksid, et krav regjeringen avviser.

«Det tar mange år fra tildelingen av prisene for oppdagelser som skal oppdages og produksjonen begynner,» sa Lars Haltbrucken, et parlamentsmedlem for opposisjonssosialistpartiet.

«Regjeringens forventede resultat av disse tillatelsene vil være i strid med målene i klimaavtalen i Paris for å begrense global oppvarming,» sa han.

Norges høyesterett forankret i forrige måned en tidligere regjeringsdommer om boring i Arktis, men avviste en søksmål fra miljøaktivister.

«Olje- og gassindustrien er den største og viktigste i Norge, den genererer enorme verdier og sysselsetter hundretusener av mennesker,» sa Bro.

READ  Emily renser elver med hår fra frisørsalongen hennes i Hanot: «Det er virkelig en stor hjelp, ikke mye»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *