Norge Planlegger et auditivt eksperiment med hvaler


Animal Welfare Institute (AWI) og andre velferdsgrupper gjør oppmerksom på et planlagt eksperiment i Norge med fangede vågehvaler, ifølge en e-post fra Animal Welfare Institute. Organisasjonene oppfordrer Mattilsynet til å tilbakekalle en godkjenning som kan være skadelig for hval.

I henhold til tillatelser oppdaget av AWI, inkluderer flerukersprosjektet et garn for å fange og flokk trekkende småhvaler i et lite modifisert akvakulturmer. En gang i buret vil forskerne måle hjernebølger og andre reaksjoner for å bestemme hvordan hvalene vil reagere på forstyrrelser i sonar og oljeutforskning. Hvalene ville bli holdt i fire dager, og opptil 12 hvaler kunne fanges, rapporterte AWI.

“Hvis en vågehval, til og med en ungfisk, skulle svare med stor styrke, kan det også være ekstremt farlig for menneskelige forskere,” sa Susan Millward, direktør for AWIs marineprogram i en e-postmelding. ”Siden hvalreaksjoner kan være uforutsigbare, tror vi at disse forskerne, spesielt de i vannet, vil være i fare for alvorlig skade. Det er rett og slett ikke verdt risikoen, spesielt når eksisterende forskning allerede forteller oss hvordan bahvaler påvirkes av havstøy. “

Du kan hjelpe ved å kontakte Mattilsynet, Mattilsynet, så snart som mulig, og be dem om å gjøre dette.

Fontene: Hval- og delfinbeskyttelse (WDC) / YouTube

Hval møter allerede en rekke trusler, inkludert støyforurensning, fraktulykker, jegere, fanget som bifangst, plastforurensning og Klima forandringer. I stedet for å finne flere måter å irritere hval på, må myndighetene beskytte disse dyrene og deres habitater.

Les mer om hvaler på One Green Planet, inkludert de to hvithvalene som er tatt med til et fristed; militær sonarøvelse knyttet til strandhvaler; hypersoniske våpentester som påvirker spekkhoggere; mer enn 100 strandhvaler reddet av redningsmenn; hvaler, delfiner og niser har en enestående risiko for utryddelse; og knølhval fanget i fiskeredskaper.

READ  Zurich advarer e-handelsboom kan føre til rebound i lagerbrann | Siste nyheter

Les mer om hvalfangst i Norge på One Green Planet, inkludert hvalfangst på Færøyene og den norske regjeringens svar på jakt.

Signer denne underskriftskampanjen for å avslutte hvalfangsten i Norge!

Du kan også hjelpe hval ved å donere til Bevaring av hval og delfiner og Dolphin + Whale Project. Sørg også for å signere disse petisjonene for å hjelpe hvaler og delfiner:

For mer innhold om dyr, land, liv, vegansk mat, helse og oppskrifter som publiseres daglig, abonner du på One Green Planet-nyhetsbrevet. I tillegg, ikke glem å laste ned Food Monster-appen på iTunes – med over 15 000 deilige oppskrifter, den er den største kjøttfrie, veganske og allergivennlige oppskriftsressursen som hjelper deg med å redusere ditt miljøavtrykk, redde dyr og holde deg frisk. Til slutt, å bli offentlig finansiert gir oss en større mulighet til å fortsette å gi deg innhold av høy kvalitet. Vurder å støtte oss med en donasjon!


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *