Norge presenterer revidert Govt-19-vaksinasjonsprogram

Tidligere har FHI som mål å gi den første dosen av vaksinen til alle innen utgangen av juni med det beste miljøet.

Det er mindre forskjeller i dette vaksinescenariet sammenlignet med det vi (tidligere) leverte 12. mars. Oppdatert skjerm Når den første dosen blir gitt til personer 45-55 år og vaksinert til personer over 18 år, viser det en forsinkelse på omtrent to uker, ”sa Khair Bukolm, direktør for NIPH-infeksjonskontroll. Rapportere.

Helsetilsynet planlegger også å bruke en-dose Johnson-vaksinen fra Johnson & Johnson for å hjelpe vaksinere mennesker mellom 18 og 44 år.

«For mange mennesker mellom 18 og 44 år vil denne (første dosen) være den siste dosen, fordi vi planlegger å bruke Johnson-vaksinen fra Johnson & Johnson i denne gruppen,» sa Bocolm til den nasjonale kringkasteren. N.R.K..

FHI Konservativ vaksineplan. Skjermbilde: FHI

I forrige uke kunngjorde Johnson & Johnson at de kunne levere 52 000 doser i april, langt lavere enn Folketinget anslår at Norge vil motta denne måneden. Imidlertid er Bucolm trygg på at vaksiner vil bli gitt.

Vi har ingen bevis for at vaksinen ikke vil bli gitt som avtalt. I den første filmen vi la ut, hadde vi ingen avtale om nøyaktige leveringsdatoer. Vi har det nå, ”sa han.

Les: Den norske statsministeren håper å gjenåpne det meste av landet innen september

AstraZeneca-vaksinen, som er avviklet i Norge, er fortsatt inkludert i programmet ettersom lenker til alvorlige mistenkte bivirkninger blir undersøkt.

Den nye planen bestemmer at intervallet skal vare i fem uker. Hvis det er ytterligere forsinkelser eller FHI bestemmer seg for å droppe vaksinen, vil det forsinke resten av programmet.

READ  Norge betaler Gabon for å beskytte og bevare regnskog - Quartz Africa

På det reviderte veikartet planlegger helsepersonell å bruke fire vaksiner som allerede er godkjent. Dette er vaksinene Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson og Astrogenene. Hvis ytterligere godkjenning er gitt, kan prosjektet fremskyndes.

Mange vil bli vaksinert i løpet av sommerferien etter gjeldende tidsplan. Forrige uke, NRK rapporterte Mange kommuner måtte avbryte vaksinen i påsken fordi mange nektet vaksinen fordi det var høytid.

Bucolm håper å unngå lignende utsettelser om sommeren.

«Vi håper folk vil akseptere vaksineplasseringen de får, spesielt i sommerferien når vi nærmer oss slutten på vaksinasjonsprogrammet,» sa han.

Hittil har over 620 000 mennesker, eller en av ti, blitt vaksinert i Norge. Vaksinen er gratis og tilgjengelig for alle, inkludert utlendinger som bor i Norge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *