Norge presser på for en full gjenåpning, og utvider vaksinen til unge mennesker

I kjølvannet av at nye tilfeller av Covit-19 er registrert de siste dagene, utsatte Norge torsdag den totale opphevingen av helserestriksjonene og utvidet distribusjonen av vaksiner til 12-15 åringer.

– Å fortsette å åpne igjen i dag (bedrift, anm.) vil øke risikoen for forurensning, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse.

«Vi ønsker ikke å ta denne risikoen når det er veldig kort tid før alle voksne har mulighet til å beskytte seg med vaksinen,» hevdet han.

Det skandinaviske landet begynte gradvis å øke helseaktivitetene sine før sommeren, anti-statsvaksinen avanserte og epidemien trakk seg tilbake i jorden.

Overfor risikoen for en ny forurensningsbølge har den imidlertid gjentatte ganger utsatt implementeringen av sluttfasen, noe som kan føre til en semi-standardisering.

Torsdag sa Solberg at han har som mål å gå tilbake til det normale livet «innen slutten av september», da han tror om lag 90 % av voksne vil bli vaksinert.

Ifølge Folkehelseinstituttet var det tallet 71,9 % onsdag, mens 89,1 % av voksne fikk sin første dose.

På grunn av spredningen av den svært smittsomme deltavarianten har antallet forurensninger steget kraftig de siste dagene i landet, og har nådd rekordnivåer blant ungdom, spesielt etter skoleårets start.

Etter anbefalingene fra helsemyndighetene har myndighetene vaksinert 12-15 åringer – med en enkelt dose på dette stadiet – opptil 16 år og over.

Selv om grensen er hevet til 5000 personer inne i huset og 7000 personer utenfor, er antall personer som deltar begrenset.

Skandinaviske stortingsvalg er satt til 13. september. Mens den avtroppende regjeringen generelt får ros for sin håndtering av helsekrisen, peker meningsmålinger på suksessen til den «rød-grønne» opposisjonen.

READ  Norges KLP returnerer 4,4% de første 6 månedene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *