Norge presser på for fornybar energi med en avtale på 1,6 milliarder dollar

RIYADH: Amal Dukhan, som var en av de første venturekapitalistene i Kongeriket og nylig ble med i Venture Capital 500 Startups i California som partner, er trygg på at det saudiske markedet vil fortsette å vokse i 2021.

Dukhan var en profesjonell med erfaring innen oppstartsinvesteringer, bedriftsinnovasjon og rådgivning i Midtøsten og Nord-Afrika (MENA) -regionen, og var i et optimistisk humør da hun snakket med Arab News.

“Det vi ser nå i 2021, vil antallet definitivt øke når det gjelder Saudi-Arabia og regionen også. Årsaken er at i fjor, da det ikke var forventet at ting skulle øke, viste det seg å være et positivt år for mange selskaper og startups, spesielt innen finansiell teknologi. “

Året startet med et positivt tegn for oppstart og risikokapital. Mange internasjonale investorer holder øye med det saudiarabiske markedet, så jeg tror mange bommer kommer i år, og vi kommer også til å se en rekke tilbud.

Det saudiske venturekapitalmarkedet har modnet og det er nå tiden for nyetableringer ettersom investeringslysten er høy. Dukhan mener at kongerikets venturekapitalmiljø har endret seg. For øyeblikket er det 47 risikovillig kapital, og antallet øker. Den økende etterspørselen skyldes Coronavirus, ettersom selskaper over hele Kongeriket har blitt tvunget til å ta i bruk online virksomhet og e-handel har økt, noe som skaper flere muligheter for oppstart og risikokapital.

Hun la til at rundt 152 millioner dollar ble investert i saudiarabiske selskaper i 2020. Hun sa at 500 Startups selv også investerte i flere selskaper i løpet av denne tiden. Det kaliforniske selskapet har ledet mer enn 50 akseleratorprogrammer i Silicon Valley og over hele verden, og har investert i mer enn 2500 selskaper over hele verden, inkludert mer enn 180 selskaper i Midtøsten og Nord-Afrika.

READ  Digi utnevner Risbakk til ny finansdirektør

Nye startups fra Saudi-Arabia og MENA-regionen vil bli valgt, og det globale 500 Startup-nettverket av mentorer vil hjelpe selskaper å utvide rekkevidden og bygge regionale og globale relasjoner, sa hun.

Sanabel Investment, et Riyadh-basert investeringsselskap som er heleid av Public Investment Fund (PIF), har inngått et samarbeid med 500 Startups for å lansere et tidlig akselerasjonsprogram for Saudi-startups.

Sanabel 500 Seed Accelerator-programmet i MENA-regionen vil bestå av seks programmer drevet av 500 startups over tre år for en gruppe forhåndsopprettede startups og frø fra hele MENA-regionen.

Dukhan deltar i programmet som vil investere opptil $ 100.000 i nye oppstart. Det er rundt 15 mentorer som støtter programmet fra hele verden, med lang erfaring med å pleie oppstart. Programmet har allerede startet og er nå i sin andre uke.

“Vårt 500 MENA Seed Accelerator-program er allerede her med 15 millioner dollar i finansiering … Saudi-Arabia vil være godt representert i programmet. Da vi lanserte dette programmet, var vi veldig fornøyde med antallet oppstart som gjaldt fra Saudi-Arabia og regionen med applikasjoner som overstiger 500 Forespurt på veldig kort tid. “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *