Norge siterer ‘alvorlige’ brudd på Hammerfest LNG-brann

Petroleumstilsynet (PSA) sa at fjorårets Equinor ASA 4,3 millioner tonn / år brann på Hammerfest flytende naturgassterminal var et resultat av “alvorlige brudd” på regelverket.

I Nord-Norge brøt det ut en brann i september i fjor som utvunnet og flytende naturgass fra Snowwhite Field i Barentshavet. Det er den største flytende terminalen i Europa. Da prisene på naturgass steg i Europa og Asia tidligere i år under en historisk forkjølelse, var forbudet et av mange over hele verden.

Brannen i luftinntaket til en av anleggets fem elektriske turbiner forårsaket omfattende skader og tvang selskapet til å stenge eksportanlegget i ett år. Det forventes ikke å gå tilbake til tjenesten før i oktober.

BSA sa at den hadde fullført etterforskningen og skadet elektrisk, instrumentalt og mekanisk utstyr i brannen torsdag. Tre skip hjalp til med å slukke brannen. Uten hjelp fra regulatorer kan det hende at anleggets branndempingssystem ikke dekker turbinens luftinntak og kan ta fyr i lang tid.

Tester og simuleringer av turbinfilterhuset bestemte at kontrollerne var i brann fordi forfiltrene i luftinntaket kan ha tatt fyr etter at insektene hadde bygget seg opp. Da brannen startet, ble den brakt tilbake på nettet etter at anlegget ble stengt for å løse et problem med oljefilteret.

PSA sa i etterforskningen at de fant regelbrudd knyttet til filtervedlikehold, beredskapsressurser, bemanningsproblemer og styrings- og kontrollspørsmål. Lokalt politi etterforsker fortsatt om sikkerheten ble brutt ved terminalen.

Tilsynsmyndighetene ba selskapet om å identifisere og iverksette tiltak for å sikre at anlegget fungerer tryggest. Det krever blant annet at Equinor legger frem kort- og langsiktige planer for å demonstrere at Hammerfest har tilstrekkelig “evne og evne til å håndtere alle driftsforhold”. Selskapet har inntil anlegget åpnes igjen for å overholde PSAs ordre.

READ  Norge og Indonesia er blant 23 land som støtter en internasjonal avtale om fremtidige epidemier

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *