Norge stanser de fleste turene i mars

Arbeidere i nærheten av det norske cruiseskipet får skipsvedlikehold og modernisering av interiøret på tørrdokken.

Gerald Julian | AFP | Getty Images

Norway Cruise Line Holdings kunngjorde onsdag at de avbryter seilasen, denne gangen i mars, for sine planlagte turer.

Selskapet, som tidligere hadde stanset reisen til 31. desember, sa at alle reiser ville bli suspendert til 28. februar, og de fleste turer ble suspendert til 31. mars.

Dette er en av de lengste suspensjonene av reiser fra noen større offentlig handelsrederi som noensinne er kunngjort. Konkurransedyktig karneval, verdens største rederi, har stengt sin virksomhet innen januar, med noen av sine merker som utvider suspensjonen ytterligere til 2021. Royal Caribbean kunngjorde forrige måned Stengte seilasen sin i januar.

Norges aksje falt om lag 2% i onsdagens handel. Aksjene i selskapet økte med over 200% 18. mars fordi de var på $ 7,03 per aksje 18. mars. Imidlertid har selskapets aksjer økt med mer enn 60% siden 1. januar.

Men med nyheten om en positiv koronavirusvaksine som kan redusere alvorlighetsgraden av epidemien neste år, i hvert fall i de store markedene i den globale reisebransjen, nådde Norges andel i november sammen med andre i bransjen. I november steg den norske aksjen med 38%.

Selskapet sa at det hadde utvidet suspensjonen «fordi den vil fortsette å operere» ved å gå tilbake til serviceplanen for å oppfylle rammekravene til den betingede seilkommandoen utstedt av U.S.Centres for Disease Control and Prevention. «

30. oktober trakk CDC seg ut av sin bestilling på åtte skip og stoppet i nesten åtte måneder, i stedet for en «Betinget seilingsbestilling. «Den nye ordren ga et rammeverk for næringen til å begynne å tenke på hvordan man trygt kan begynne å seile.

READ  Orelsson er tilbake: rapperen Farrell inviterer Williams til sivilisasjonen, hans nye album

Den norske finansdirektøren Mark Kemba sa i forrige måned at selskapet «ikke forventer en rettlinjegjenoppretting». Han sa at det er satt av $ 300 millioner til investeringer i helse og sikkerhet, og det forventes at den månedlige kontantforbrenningen vil komme videre når selskapet begynner å mobilisere flåten og personellet som forberedelse til en gradvis tilbakevending til tjenesten. På slutten av tredje kvartal sa Kemba at selskapet hadde 2,3 milliarder dollar i kontantstrøm, inkludert penger satt av til helse- og sikkerhetsinvesteringer.

Korrigering: Norway Cruise Line-aksjene økte med 38% i november. Den forrige versjonen oppga feil prosent.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *