Norge stenger grensene for å bremse den mest smittsomme virusvarianten

Fotograf: Gorm Kallestad / AFP / Getty Images

Norge har innført de strengeste grensekontrollene siden mars i et forsøk på å stoppe den mest smittsomme typen koronavirus fra kontroll.

Statsminister Erna Solberg sa til journalister i Oslo at utenlandske statsborgere som ikke har opphold i Norge eller ikke har en nær familie som bor i landet, vil bli nektet innreise. Unntak vil bli gjort for sjømenn og kabinbesetning, mens arbeidere fra land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet ikke får tillatelse til å komme inn.

Etter å ha forvitret epidemien bedre enn de fleste i 2020, klarte Norge å sette en øvre grense for sine høye smittetall etter juleferien før den mest smittsomme koronavirusvarianten ble oppdaget på et sykehjem nær Oslo. Mens området rundt hovedstaden har blitt forseglet siden den gang, har det likevel unngått infeksjonsnivået sett i nabolandet Sverige og Danmark.

Den norske regjeringen sa at Norge har noen av de strengere reglene i Europa for utenlandske ankomster, og ser nå behovet for å begrense innreise fra det europeiske økonomiske samarbeidsområdet der den mest smittsomme typen virus sprer seg. uttalelse.

READ  Hvordan sikre at ingen bruker Wi-Fi uten at du vet det

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *