Norge stenger «ikke-vesentlig» aktivitet i hovedstaden

KREDITT: Twitter @hans_kluge

Norge stenger «ikke-vesentlig» aktivitet i hovedstaden etter et rapportert utbrudd av den britiske varianten av britiske Sars-CoV2.

Den nasjonale regjeringen sa at restriksjonene på økonomisk aktivitet og det offentlige liv vil påvirke 10 kommuner i Oslo og vil gjelde i utgangspunktet fra klokka 12 i dag, lørdag 23. januar, til 31. januar.

Ikke-viktige butikker, kjøpesentre, restauranter (selv om de fremdeles kan tilby take-out), biblioteker og museer vil være stengt og sports- og fritidsfasiliteter vil bli suspendert.

Fjernundervisning vil bli introdusert i høyere utdanningssentre, kombinert med ansikt til ansikt læring i skolene.

Hjemmebesøk bør unngås, og det anbefales å jobbe hjemmefra i tøffere tiltak enn de som ble iverksatt i begynnelsen av pandemien.

Helseminister Bent Høie fortalte en pressekonferanse: ”Det er en veldig alvorlig situasjon, og vi må gjøre alt vi kan for å stoppe utbruddet. La oss håpe alle blir involvert i denne enorme maktutstillingen for å beseire mutasjonen. «

Utbruddet av den britiske mutasjonen ble bekreftet fredag ​​22. januar i Nordre Follo kommune, med 34 tilfeller og to dødsfall på et sykehjem og en mulig infeksjon i et barnehage.

Utbruddet kan ha startet for femten dager siden, ifølge Institute of Public Health.

Denne varianten ble først oppdaget i Storbritannia i september og har spredt seg over hele kontinentet.

Britisk statsminister Boris Johnson sa at det er «bevis» for at det er «assosiert med et høyere dødelighetsnivå», så vel som å være mer smittsom, selv om vaksinene ser ut til å forbli effektive.

Norge er et av landene som er minst berørt av pandemien i Europa, med 60 259 tilfeller og 544 dødsfall (10,24 per 100 000 innbyggere), ifølge Johns Hopkins University i USA.

READ  European Space Agency planlegger måne satellittnavigasjon og kommunikasjonssystem

Takk for at du tok deg tid til å lese denne nyhetsartikkelen «Norge stenger» uvesentlig «aktivitet i hovedstaden.» For flere britiske daglige nyheter, spanske daglige nyheter og globale nyheter, besøk hjemmesiden til Euro Weekly News.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *