Norge stenger sin siste arktiske kullgruve i 2023

Publisert:

Det ble et vendepunkt for Norge, som har drevet gruven på Svalbard i mer enn 100 år. Men i denne øygruppen er det ikke slutten på gruven.

På 120 år har gruven på Svalbard utvunnet 7 til 22 millioner tonn kull, og den arktiske øygruppen varmes opp dobbelt så raskt som andre planeter.

Nedleggelsen av den siste norske kullgruven, som av miljøvernere blir sett på som økologiske vorter, er mer enn bare landets identitet, kulminasjonen av en flerårig prosess for å komme ut av fossilt brensel.

Selv om Norge er ledende innen oljeproduksjon i Europa, har landet siden 2015 ignorert selskaper som opererer i kullindustrien.

Operatøren av Mine 7, den statseide butikken Norske, har endelig inngått distribusjonskontrakten sin, så dette er slutten på kullhistorien for Norge, men ikke for Svalbard.

Store øygrupper som Nederland og Belgia stimulerer sulten i andre land, som Russland, ved å utnytte kull i en annen landsby i Arcticol-øygruppen, noe som gjør at selskapet kan opprettholde sin tilstedeværelse på denne strategiske plasseringen. Arktis.

READ  CF Montreal signert av den norske internasjonale spissen Ulson Hyundai Jrn Johnson

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *