Norge tar imot 20 migranter reddet med humanitær båt

Postet av:

Mer enn en uke etter at Ocean Viking landet i den franske militærhavnen Toulon, kunngjorde Norge lørdag at de ønsker velkommen til tjue overlevende støttet av en humanitær båt, selv om den ikke er en del av EU.

Norges utenriksdepartement indikerte lørdag 19. november at landet vil ønske velkommen tilbake tjue migranter reddet av Ocean Viking-skipet. Etter landing i FrankrikeItalia nektet ham tilgang til havnene.

Ocean Viking, et redningsskip chartret av en fransk NGO, plukket opp 234 migranter til sjøs utenfor kysten av Libya. Uker før du finner en havn Han gikk med på å se nedstigningen deres.

Etter lenge å ha bedt Italia om å legge til kai i en av havnene sine, landet Ocean Viking i Toulon (Sør-Frankrike) i begynnelsen av november i det den franske regjeringen beskrev som «eksepsjonell».

Rundt 40 mindreårige har blitt plassert i franske sosiale tjenester og 189 voksne er tatt til et interneringssenter for å vurdere gyldigheten av asylsøknadene deres, sa en tjenestemann i det franske innenriksdepartementet fredag.

123 overlevende nektet på fransk territorium

Av de voksne ga 123 ikke tilstrekkelig bevis for å støtte asylsøknaden deres og ble nektet innreise til Frankrike, la den samme kilden til.

Ytterligere 66 voksne skal overføres til elleve EU-land, inkludert Tyskland, Finland og Portugal. Norge, selv om det ikke er en del av EU, antydet at de ville motta tjue på lørdag.

– Regjeringen har tatt denne ekstraordinære avgjørelsen som svar på en forespørsel mottatt fra Frankrike om å hjelpe i en kritisk situasjon, sa en talsmann for departementet til AFP i en e-post.

READ  Solenergi flytende balansetest i Norge

Han sa at folket landet hans ønsker velkommen «har stor sannsynlighet for å oppfylle kriteriene for flyktningstatus».

Konflikt mellom Frankrike og Italia Det gjenopptok den europeiske debatten om immigrasjon og økte spenningene mellom Frankrike og den nye høyreekstreme regjeringen til statsminister Giorgia Meloni.

I følge internasjonal havlovgivning må tunge fartøyer legge til ved nærmeste havn, noe som betyr at Italia på grunn av sin geografi får en større andel enn sine faste EU-naboer som forlater den nordafrikanske kysten.

Italienske tjenestemenn sier de har mottatt rundt 90 000 migranter siden starten av året. De påpekte at avslaget på å la Ocean Viking legge til kai var et signal sendt til EU for å forstå at et nytt system var nødvendig for å fordele migranter mellom EU-land.

Med AFP

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *