Norge tar imot 20 migranter reddet med skip

Departement norsk Frankrike vil ta imot 20 migranter reddet av «Ocean Viking»-skipet etter landing i Italia, sa utenriksdepartementet lørdag.

«Ocean Viking», et redningsskip chartret av en fransk NGO, plukket opp 234 på havet. Innvandrere På kysten av Libya ventet de i flere uker på å finne en havn klar for å se dem gå i land.

Etter å ha spurt i detalj Italia I en avgjørelse som den franske regjeringen beskrev som «eksepsjonell», la skipet til kai i en av havnene tidlig i november.

123 migranter ble nektet innreise til Frankrike

Førti mindreårige ble plassert i fransk sosialtjeneste og 189 voksne ble ført til et interneringssenter for å vurdere deres gyldighet. AsylDet sa en tjenestemann i det franske innenriksdepartementet fredag.

Av de voksne ga 123 ikke tilstrekkelig bevis for å støtte asylkravet og ble nektet innreise til Frankrike, la den samme kilden til. Ytterligere 66 voksne skal overføres til elleve EU-land, inkludert Tyskland, Finland og Portugal. Norge, selv om det ikke er en del av EU, antydet at de ville motta tjue på lørdag.

– Regjeringen tok denne ekstraordinære avgjørelsen som svar på en forespørsel mottatt fra Frankrike om å hjelpe i en kritisk situasjon, sa en talsmann for departementet til AFP i en e-post. Han sa at folket landet hans ønsker velkommen «har stor sannsynlighet for å oppfylle kriteriene for flyktningstatus».

READ  Uro i Norge etter arrestasjonen av to journalister som dekket nyhetene i Qatar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *