Norge tar imot 20 migranter

En norsk statsråd kunngjorde lørdag ettermiddag at landet hans vil ta imot tjue migranter reddet av Ocean Viking-skipet.

Kunngjøring på lørdag: Ine Erikson Sorite, Norges utenriksminister har indikert at landet hans vil ønske velkommen til de tjue migrantene som ble reddet av Ocean Viking-skipet som ankom Toulon 11. november etter at Italia nektet å slippe dem inn i havnene. I tre uker var de reisende strandet på havet.

Det handler om en «Ekstraordinær avgjørelse som svar på forespørsel mottatt fra Frankrike om å hjelpe i vanskelig situasjon», sa en talsmann for norsk departement i en e-post til Agence France-Presse. Tjue personer er målet for dette fremtidige mottaket «Hadde større sannsynlighet for å oppfylle kriteriene for flyktningstatus»legger høyttaleren til.

Av de 234 migrantene om bord, ble rundt 40 mindreårige tatt til hånde ved ankomst. Noen dager senere flyktet 26 av dem til europeiske land, Tyskland, Norge eller Sverige.

123 voksne ga ikke tilstrekkelig bevis til å støtte sin asylsøknad og ble derfor nektet innreise til Frankrike. De 66 voksne vil snart bli overført til elleve land i EU, inkludert Tyskland, Finland og Portugal.

Denne internasjonale bistanden fra Norge setter i perspektiv de internasjonale spenningene rundt immigrasjon, spesielt etter at Italia og Frankrike nektet Ocean Viking å legge til kai.

Spesielt i henhold til internasjonal sjørett kan skip i vanskeligheter legge til ved den geografisk nærmeste havnen, som i dette spesielle tilfellet betyr en italiensk havn.

Ifølge italienske myndigheter er denne fornektelsen én veiSend et signal til EU om å forstå deres krav om et nytt system for distribusjon av migranter mellom unionsstatene.

READ  Norge nyter Skythlon langrenns-VM-medaljer i Lahti

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *