Norge utsatte igjen full åpning

Norge har varslet at de utsetter opphevelsen av nesten alle helserestriksjonene, som var planlagt i begynnelsen av august. Et resultat på grunn av deltavariasjonen som førte til økningen i tilfeller.

Norge kunngjorde onsdag at de utsetter den nesten fullstendige avskaffelsen av helserestriksjonene som er planlagt i begynnelsen av august på grunn av utviklingen av deltamangfold på landets jord og i andre europeiske land.

– I juli ble deltavariasjonen, som forventet, den dominerende varianten i Norge, sa helseminister Bent Hoi på en pressekonferanse og understreket at andelen forurensning forårsaket av denne variasjonen «øker» i landet.

“Utviklingen i mange europeiske land som er berørt av deltaet er bekymringsfull, selv i land med høyere vaksinedekning enn Norge (…) har regjeringen valgt å ikke gjennomføre (…) fjerde fase. Nå planlegges gjenåpning, ” han sa.

136 369 Govt-19 tilfeller siden utbruddet av epidemien

Disse endelige restriksjonene er allerede utsatt fra begynnelsen av juli til slutten av juli eller begynnelsen av august. Ifølge helseministeren skal situasjonen nå revurderes «i midten av august».

Jeg tror vi åpner for fullt i høst, men vi ønsker at flere skal vaksineres, sier statsminister Erna Solberg til NRK-kringkasteren.

I Norge har 79,7 % av voksne fått minst den første dosen av vaksinen. Med en befolkning på 5,4 millioner bruker Skandinavia kun messenger RNA-vaksiner (Pfizer / BioNTech og Moderna) i sitt vaksinasjonsprogram.

Han droppet Astrogeneca-vaksinen og reserverte Johnson & Johnson-vaksinen for frivillige bare i visse tilfeller på grunn av de sjeldne, men alvorlige bivirkningene disse vaksinene kan forårsake. Det har vært rapportert 136 369 Govt-19 tilfeller i Norge siden utbruddet, hvorav 799 er døde.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *