Norge utsetter beslutningen om østrogenvaksine

OSLO (Reuters) – Helseminister Bent Hoy sa torsdag at Norge vil ta mer tid på å vurdere om Astrogenega-vaksinen mot Govt-19 kan gjenbrukes eller stoppes helt.

Statens folkehelsebyrå anbefalte å stanse bruken av Astrogenega-vaksinen, men sa at regjeringen trengte mer informasjon før de tok en endelig beslutning.

11. mars sluttet myndighetene å lage vaksinen, og et lite antall yngre vaksinatorer ble innlagt på sykehuset med blodpropp, blødning og et lite antall blodplater, hvorav noen senere døde.

“På dette punktet mener regjeringen at vi ikke har nok grunnlag til å komme til den endelige konklusjonen at astrogenvaksinen bør fjernes fra det norske vaksineprogrammet,” sa Hoi på en pressekonferanse.

Regjeringen vil oppnevne en offentlig kommisjon for å utvide vurderingen og legge til ytterligere informasjon fra andre land. Hoe sa at kommisjonen ville utstede en rapport innen 10. mai.

“Vi må være åpne for å vente på internasjonal kunnskap, og vi må være åpne for at dette vil føre til bruk av disse vaksinene,” la han til.

(Rapportering av Gladys Fouch og Victoria Klesty, utarbeidet av Derje Solsvik)

READ  Brev: Norges EV-seier er ikke en modell for Brussel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *