Norge utsetter full gjenåpning på grunn av deltavariasjon

De Norge Den kunngjorde onsdag at den igjen utsetter den nesten fullstendige fjerningen av helserestriksjonene som er planlagt i begynnelsen av august på grunn av utviklingen.
Variasjon Delta På dens jord og i andre europeiske land.

– I juli ble deltavariasjonen, som forventet, den dominerende varianten i Norge, sa helseminister Bent Hoi på en pressekonferanse og understreket at andelen forurensning forårsaket av denne variasjonen har «økt» i landet.

Bli mer vaksinert

«Utviklingen i mange europeiske land som er berørt av deltaet er bekymringsfull, selv i land hvor vaksinedekningen er høyere enn i Norge (…) har regjeringen (…) valgt å ikke implementere fjerde fase av gjenåpningsprogrammet nå. ,» han sa. Kunngjort.

Disse endelige restriksjonene er allerede utsatt fra begynnelsen av juli til slutten av juli eller begynnelsen av august. Ifølge helseministeren skal situasjonen nå revurderes «i midten av august». – Jeg tror vi åpner for fullt i høst, men vi ønsker at flere skal vaksineres, sier statsminister Erna Solberg til NRK. I Norge har 79,7 % av voksne fått minst den første dosen av vaksinen.

Med en befolkning på 5,4 millioner bruker Skandinavia kun messenger RNA-vaksiner (Pfizer / BioNTech og Moderna) i sitt vaksinasjonsprogram. Han droppet Astrogenega-vaksinen og reserverte Johnson & Johnson kun for frivillige (i visse tilfeller) på grunn av de sjeldne, men alvorlige bivirkningene som disse vaksinene kan forårsake. Det har vært 136 369 tilfeller av Kovit-19 rapportert i Norge siden utbruddet, hvorav 799 er døde.

READ  Den norske lovforslaget om skredforsikring topper listen på M 100 millioner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *