Norge utsetter sin totale gjenåpning på grunn av deltavariasjon

Norge har utsatt nesten fullstendig fjerning av helserestriksjonene til slutten av juli, begynnelsen av august, som svar på en potensiell bølge knyttet til deltavariasjonen. Imidlertid er epidemien i landet under kontroll.

For å beskytte mot den fjerde bølgen av Govt-19-epidemien på grunn av deltavariasjon, utsatte Norge denne mandagen «til slutten av juli, begynnelsen av august» for å fjerne nesten alle helserestriksjonene.

«Veksten er fortsatt positiv», sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse, «men vi velger å vente (…) for å se hvordan deltaavviket påvirker situasjonen.

“Risikoen for å gjenåpne for raskt er at deltavarianten kan skape en fjerde bølge i den uvaksinerte befolkningen, hos personer som kun har fått en enkelt dose, og i sårbare grupper med svekket immunforsvar,” forklarte han.

Bremse veksten av deltavariasjonen

Norge, Govt-19-epidemien er stort sett under kontroll, med tredje fase av programmet som starter 18. juni fjerner fire restriksjoner, og i teorien kan en semi-standardisering være involvert umiddelbart.

Men ifølge Erna Solberg har regjeringen valgt å gi mer tid til å takle spredningen av en spesielt smittsom deltavariant som kan dominere landet «innen uker».

“Det er viktig å bremse denne veksten,” sa regjeringssjefen. I Norge har 63,6 % av voksne fått minst den første dosen av vaksinen.

47,32 nye tilfeller per 100 000 innbyggere

Med en befolkning på 5,4 millioner bruker Skandinavia kun messenger RNA-vaksiner (Pfizer / BioNTech og Moderna) i sitt vaksinasjonsprogram.

Han forlot Astrogenega-vaksinen og reserverte Johnson & Johnson-vaksinen kun for frivillige (i visse tilfeller) på grunn av de sjeldne, men alvorlige bivirkningene som disse vaksinene kan forårsake.

I følge European Center for Disease Control and Prevention (ECDC), Norge har den laveste dødsraten på 47,32 nye tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 15 dagene.

READ  Ti år etter angrepene i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *