Norge utvider blokaden av hovedstadsregionen for å bekjempe pandemi

OSLO, 24. januar (Reuters) – Den norske regjeringen vil utvide koronaviruslåsen i hovedstadsregionen fra mandag, og øke antallet berørte kommuner til 25 av de ti første som ble inkludert, sa helseministeren søndag Bent Hoeie.

Oslo og ni nabokommuner innførte noen av sine tøffeste låsingstiltak hittil lørdag etter et utbrudd av en mer smittsom variant av coronavirus, først identifisert i Storbritannia, og stengte alle ikke-viktige butikker.

Imidlertid vil de 15 kommunene som ble lagt til på søndag se noe mindre strenge tiltak ettersom de ligger lenger fra utbruddet, stenger færre butikker, opprettholder skoleklassestørrelser og holder restauranter åpne.

«Vi tror at det kan være mulig å stoppe spredningen av denne varianten av viruset,» sa Hoeie på en pressekonferanse.

Videre åpner butikkene i Oslos statsdrevne vin- og brennevinmonopol igjen i en politisk reversering på mandag. Lørdagens nedleggelse hadde ført til en utvandring til nærliggende byer av kunder som var ivrige etter å sikre alkoholforsyning.

Fra og med søndag hadde Norge identifisert 70 tilfeller av den varianten av viruset som allerede har spredt seg mye i Storbritannia, opp fra 55 dagen før, viser data fra Norsk institutt for folkehelse. (Terje Solsvik-rapport, Nerijus Adomaitis-utgave)

READ  Erling Bergs Kvitfjell Hut

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *