Norges Agar PB trekker seg tilbake til New Parents Marine -undersøkelsen

Av Lars Eric Dorlson31.08.2021

OSLO (Bloomberg) – Norges nest største oljeoperatør Aker BP ASA har ingen planer om å bore mer olje og gass i Arctic Parent Sea.

– Foreldrehavet er ikke fokus for Agar PB, og vi har ingen klare planer om å bore ytterligere letebrønner i dette området, sier talsmann for Agar PB, Ole Johann Fart, i en e -post.

Ifølge Oljedirektoratet har Norge, den største oljeprodusenten i Vest -Europa, fortsatt mer enn 50% av sine utvinnbare ressurser på land. Barentshavet dekker trolig det meste, men produserer foreløpig bare ett oljefelt og ett gassfelt.

Aker BP, eid av 40% milliardær Kjell Inge Rokke og 30% BP Plc, boret to skuffende brønner i sommer. En av dem traff hydrokarboner, men Ford sa at det ikke ble ansett som lønnsomt. Selskapet har fortsatt noen forpliktelser igjen på lisensene i Barentshavet, men det er ikke flere brønner å bore.

Etter år med spenning om hva Norges nordområdesområde ville være, har interessen avtatt den siste tiden. I 2013 søkte 26 selskaper om det nye arealet da bransjens grenseområder ble tildelt. I år tiltrukket en lignende runde bare syv personer. Agar PP er ikke blant søkerne.

De trege resultatene er av interesse ved å utforske grensene, og stortingsvalget 13. september kan også bli offer for foreldrenes politiske behov. Mens de største partiene er opptatt av å opprettholde olje- og gassborepolitikk, vil de sannsynligvis stole på samarbeid fra mindre partier for å danne en regjering. Potensielle allianser mellom Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstre kan sees ved fjerning av nye dekar med priser i grenseområder, mens studien fortsetter i modne områder.

READ  Fransk Double - Dale med sterk 3. plass - VG

Dette kan være et resultat som industrien kan overleve. Selv om foreldrene fortsatt er interessert i sjøen, har oljeselskapet Equinor ASA sagt at hovedfokuset vil være rundt modne områder.

“Vi ekskluderer ikke nye områder, men vi ser på modne områder som vi nettopp har oppdaget,” sa Anders Opel, administrerende direktør i Equine, til Bloomberg tidligere i sommer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *