Norges blokkering av EU-fiskefartøy holder danske fartøy i havn – EURACTIV.com

Norge holder tilbake tillatelser for britiske og de fleste EU-fiskefartøyer til å fiske i Nordsjøvannet ettersom samtaler etter Brexit fortsetter mellom Norge, EU og Storbritannia, og etterlater mange danske fiskefartøyer fortøyd. idly i havner.

Norge, som ikke er medlem av EU, advarte i desember om at de kunne nekte EU-fiskefartøyer tilgang til farvannet, etter at årlige samtaler mellom Norge og EU om fiskekvoter ble avbrutt av langvarig Brexit-forhandlinger mellom London og Brussel.

I henhold til Brexit-handelsavtalen gikk Storbritannia med på en 5 1/2 års periode for å innføre nye regler om hva EU-skip kan fange i britisk farvann. Nye fangstsertifikater, helsekontroll og tollerklæringer har imidlertid hindret handel med britiske fiskere.

Norge ønsker en trilateral avtale med Storbritannia og EU om et spesifikt spørsmål, forvaltning av Nordsjøfisk som svømmer mellom farvannet i EU, Norge og Storbritannia, før de inngår separate avtaler med EU og Storbritannia. om gebyrer.

Disse trilaterale samtalene startet i forrige uke, men trekker lenger fordi konsultasjonene gjennomføres via videokonferanser, sa det norske fiskeridepartementet i en e-postmelding til Reuters.

«Det er viktig for dansk fiskeindustri å få tilgang (til norske farvann),» sa Svend-Erik Andersen, president i den danske fiskerindustriorganisasjonen, til Reuters.

Mer enn tre fjerdedeler av danske fiskebåter som normalt fanger torsk, hyse, kulmule og havfisk i norske farvann ligger fortøyd i danske havner, sa han.

Danske, tyske, svenske og franske fartøyer fisker i den norske delen av Nordsjøen, hjem til de største fiskeribestandene i regionen.

7. januar ble det inngått en egen og begrenset avtale mellom EU og Norge, som tillot noen EU- og norske fartøyer å fiske i deler av Nordsjøen i hele januar måned.

READ  Alexander Kielland House / Trodahl Architects

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *