Norges forbud mot fiskefartøyer i EU holder danske båter i havn

Norge holder tilbake britiske fiskefartøyers tillatelser og det meste av EU til å fiske i vannet i Nordsjøen mens samtalene etter Brexit fortsetter mellom Norge, EU og Storbritannia, og etterlater mange danske fiskefartøy ankret i havnene. Norge, et ikke-EU-medlem, advarte i desember om at de kunne hindre EU-fiskefartøyer i å få tilgang til farvannet, etter at årlige samtaler mellom Norge og EU om fiskekvoter ble forstyrret av langvarige Brexit-forhandlinger mellom London. Og Brussel.

I henhold til Brexit-avtalen gikk Storbritannia med på en periode på 5-1 / 2 år for å sette nye trinnvise regler for hva EU-båter kunne fange i britiske farvann. Nye fiskesertifikater, helsesjekk og tollerklæringer hindret imidlertid den britiske fiskernes handel. Norge ønsker en trepartsavtale med Storbritannia og EU om et spesifikt spørsmål – forvaltning av Nordsjøfisk som svømmer mellom EU-farvann, Norge og Storbritannia – før det blir inngått separate kvoteavtaler med EU og Storbritannia.

Det norske fiskeridepartementet sa i en e-postmelding til Reuters at disse treveisforhandlingene begynte i forrige uke, men blir utsatt fordi konsultasjonene foregår via videokonferanse. – Det er viktig for dansk fiskeindustri å ha tilgang (til norske farvann), sier Svend-Erik Andersen, sjef for danske fiskere, til Reuters.

Han sa at mer enn tre fjerdedeler av de danske fiskefartøyene som vanligvis fisker torsk, pollock, kulmule og breiflabb i norske farvann legger til kai i danske havner. Danske, tyske, svenske og franske båter fisker i den norske delen av Nordsjøen, hjem til regionens største fiskebestander.

Den 7. januar ble det inngått en egen, begrenset avtale mellom EU og Norge, som tillot et lite antall EU- og norske skip å fiske i deler av Nordsjøen i hele januar.

READ  Xpeng Motors eksporterer den andre batchen av G3s til Norge

(Denne historien ble ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og generert automatisk fra en delt feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *