Norges første datingsøknad Grindr $ 11,7 millioner for brudd på personvernet

Grinder, en homofil datingapp, får over $ 10 millioner i bøter fra norske regulatorer for å ikke ha fått godkjenning fra brukere før de deler personlig informasjon med reklamebedrifter i strid med strenge EU-personvernregler.

LONDON – Den homofile dating-appen får over $ 10 millioner i bøter fra norske tilsynsmyndigheter for å ikke ha fått godkjenning fra brukere før de deler personlig informasjon med reklamebyråer i strid med strenge regler for datingforenings personvern.

Den norske overvåkningskomiteen for personvern sa tirsdag at den hadde informert Grinder LLC om utkastet til beslutning om å ilegge en bot på 100 millioner norske kroner (11,7 millioner dollar) tilsvarende 10% av det amerikanske selskapets globale inntekter.

Datatilsynskommisjonen tok affære etter en klage fra Forbrukerrådet om at personopplysninger ble delt ulovlig i markedsføringsøyemed. Rådet beskrev i en rapport i fjor hvordan Grinder og andre datingapper hadde lekket personlig informasjon til reklameteknologibedrifter for målrettet reklame, på måter som rådet sa brøt EUs strenge GDPR personvernregler.

Norge er ikke medlem av EU, men det er nært knyttet til leirens regler og forskrifter.

«Datatilsynskommisjonen anser dette som en alvorlig sak,» sa generaldirektør J ோர் rn Erik Ton. «Brukere kunne ikke ha reell og effektiv kontroll over deling av dataene sine.»

Selskapet har frist til 15. februar til å gi tilbakemelding, og overvåkingskomiteen vil ta hensyn til sin endelige beslutning.

Grinder sa at det forventes å føre en «produksjonsdialog» med norske tilsynsmyndigheter om påstandene, som går foran 2018 og ikke gjenspeiler gjeldende personvernpolicy eller praksis.

READ  CD-prosjekt ikke til salgs - administrerende direktør

Personverntilnærmingen til appen inkluderer «omfattende godkjenningsflyter, gjennomsiktighet og kontroll» gitt til alle brukere, sa han og la til at selskapet «opprettholder gyldig juridisk godkjenning» i alle tilfeller fra alle sine europeiske brukere.

«Vi forbedrer stadig vår personvernpraksis for å ta hensyn til personvernlover og forskrifter,» sa selskapet i en uttalelse.

Overvåkningskomiteens første beslutning var at Grinder delte brukerdata med flere tredjeparter uten hjemmel. Data inkluderer GPS-posisjon, brukerprofilinformasjon og hvor brukere er på kvernen, noe som indikerer deres seksuelle legning.

Myndigheten sa i en uttalelse til Grinder at deling av slik informasjon kan sette noen i fare.

Den sa at en person «som bruker bruker kværn kan føre til fordommer og diskriminering uten å avsløre deres spesifikke seksuelle legning.»

Databeskyttelse-kommisjonen sa at måten brukere ba om tillatelse til å bruke informasjonen deres var i mot «gyldig samtykke» til GDPR-kravene. Det sa at brukerne ikke fikk muligheten til å unngå å dele data med tredjeparter, og ble tvunget til å akseptere Grinders personvernregler fullt ut, og at brukerne ikke ble ordentlig informert om datadeling.

Monitoring Group undersøker fortsatt fem «reklame-teknologi» selskaper som mottok data fra Grinder, som har mer enn 160 partnere, inkludert Twitters mobilapp-annonseringsside Mob.

Boten ble ønsket velkommen av Forbrukerrådet.

«Vi håper dette vil være utgangspunktet for mange lignende avgjørelser mot selskaper som er involvert i kjøp og salg av personopplysninger,» sa Finn Mirstadt, konserndirektør for digital politikk.

———

John M. i København. Olson bidro til denne rapporten.

———

For all teknisk dekning av AP, besøk https://apnews.com/hub/technology

———

Følg Kelvin Chan på https://www.twitter.com/chanman

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *