Norges første P-1-distribusjon viser viktigheten av arktiske og kaldt vær-apper

Basert primært på P-1B bæreraketter i Norge, gir det den arktiske opplevelsen for flybesetninger og mannskap, noe som er veldig viktig ettersom det amerikanske militæret ser nordover.

P-1-ene ble fløyet fra Dice Air Force Base i Texas til Orland Air Force Base for felles trening med andre regionale partnere i Norge og Arktis. Selv om bærerakettene var integrert med norske fly, var dette første gang bombeflyet hadde forlatt landet.

USAFE nestkommanderende generalløytnant Steven L. Basham fortalte reportere på en telekonferanse 5. mars. USAF-bombefly sendes vanligvis til andre deler av Europa, hovedsakelig RAF Fairford i Storbritannia, men å fly ut fra et annet sted gir nye utfordringer.

“Det er best å fly ut av Storbritannia. Hvis vi ikke utvider horisonten og ser etter andre muligheter til å samarbeide med andre partnere, vil vi savne reelle treningsmuligheter for å fortsette å pleie oss selv. Fortell meg mer, jeg vil gjerne lære av andre, “sa Basham.

Dette er første gang USA utvikler fly med norske partnere og jobber med kommando og kontroll og flykontroll i landet.

3. mars startet de to B-1-ene en treningsreise over Nord- og Østersjøen, kombinert med krigsfly fra Danmark, Polen, Tyskland og Italia. Skyttere fløy også over Latvia, Litauen og Estland.

Gjennom utplasseringen vil bombeflyene fly lenger inn i Arktis og gjennomføre bombeøvelser med norske bakkestyrker.

Denne distribusjonen er en test for mannskapet i stedet for flyet. P-1-ene, som ligger på Ellsworth Air Force Base, SD, har allerede vist seg å være effektive i kald drift.

“Flyet brydde seg ikke, det var våre beste piloter og vedlikeholds- og støtteapparat, de var ikke godt klar over kuldeens alvor,” sa Basham. “Våre norske partnere hjelper oss med det, men jeg vil sørge for at flyet har prestert eksepsjonelt bra, og vi har vært i stand til å operere i mange situasjoner.”

READ  Politiet på fyrverkeri: - Dette er det ville vesten

For Norge er utplasseringen viktig fordi Russland har steget igjen de siste årene og legger press på den østlige kanten av NATO. Oberstløytnant Youngwe Otlow, leder av de norske stabssjefene, forklarte at trening med amerikanske fly, spesielt bombefly, var viktig for norske fly, spesielt de nye F-35-ene.

“Dette er et naturområde som kan drive og beskytte vårt eget territorium,” sa han. “For de norske sikkerhetsstyrkene er det viktig å stadig trene og trene sammen med våre nærmeste allierte, og bombeaktiveringsstyrken er en viktig ressurs for å gjennomføre høyintensiv, koordinert felles operasjon. . “

“Ettersom flere land tiltrekkes av den arktiske regionen, har noen konkurrerende interesser, og vi må følge fri og rettferdig tilgang til alle land,” sa Basham. “Vi vil fortsette å samarbeide med våre NATO-allierte og allierte for å sikre stabiliteten.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *