Norges første P-8A Poseidon-fly går over til montering

I det første P-8A norske sikringslast SI-instrumentet

Sikringens ankomst til Renton markerer en stor milepæl for produksjonen

For å markere en stor milepæl i produksjonen av den første av de fem Poseidons for Royal Norwegian Air Force, ankom den første P-8A Poseidon-sikringen for Norge i dag fra Spirit Aerosystems i Boeing, Renton, Washington, i Wisita, Kansas.

Boeing 737 er en etterkommer av neste generasjons kommersielle fly, P-8 er det første Boeing-kommersielle flyets 737 produksjonslinje, hvor sikringen mottar ekstra ledninger og nødvendige komponenter for å støtte militære komponenter, utstyr og drift. Flyet leveres til Boeings forsvars-, luftfarts- og sikkerhetsavdeling for installasjon, testing og levering til militære kunder.

Boeing bruker en bevist linjeproduksjonsprosess for effektivt å bygge fly, ”Sa Christian Thompson, prosjektleder for P-8A Europe. “Implementering av etablerte beste fremgangsmåter og generiske, verktøy for virksomhetsproduksjon og organisasjon gjør det mulig for teamet å redusere kjøretid og kostnad, samtidig som det sikrer kvalitet og rettidig levering til våre kunder.. ”

Norge forventes å motta sin første P-8 senere i år. Totalt vil de fem P-8-ene etter hvert erstatte Norges nåværende seks P-3 Orions og tre DA-20 jetfalk, noe som gir avanserte muligheter for å opprettholde miljøbevissthet på havoverflaten og i nærliggende farvann nedenfor.

Hittil har den amerikanske marinen levert Boeing 104B-8-fly til kunder i Australia, India og Storbritannia.

Renton, Washington, 12. april 2021

READ  - Å komme mot oss er nå en bombe - VG.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *