Norges nye positivitet for å styrke NATOs voksende anti-ubåt-evne

Norges kunngjøring om at det planlegger å sende et P-8A Poseidon-overvåkingsfly til Arktis innen 2022 markerer betydelige fremskritt i landets langsiktige innsats for å øke sikkerhetskapasiteten og beredskapen i regionen. defencenews.com Rapporter.

Forsvarsdepartementet ga ut tidslinjen 13. august, som allerede hadde anerkjent Evins flyplass som hovedbase for sin fremtidige Boeing-flåte.

Det kongelige norske flyvåpen har beordret fem P-8A-positoner til å erstatte sine fem Lockheed Martin P-3C / N Orion-patruljefly og to spesialoppdragsfly fra Dassault Falcon 20. Tjenestens P-3 Orions opererer fra Antoya flyplass, 190 miles innenfor polarsirkelen.

Evans lufthavn tilbyr korte flytider med P-8A til viktige strategiske områder innenfor Maritime Safety Zone i Nord-Norge. Flyet er utstyrt med sonobui -teknologi for å oppdage ubåter, og de kan oppdage og starte torpedoer for å eliminere fiendtlige ubåter.

Norge signerte en avtale om å kjøpe fem P-8A i mars 2017 med leveringsdatoer for 2022 og 2023. De første P-8A-ene ble testet den første uken i august i delstater der den ble arrangert av Boeing og Norges MoD.

Oppkjøpet kommer som en del av Forsvarets strategiske plan for å øke maritim overvåking i nord, på bakgrunn av økende norske sjø- og ubåtoperasjoner vest for Barentshavet av Russlands nordlige marine- og utenlandske overflatefartøy. Nord-Atlanterhavet.

Det er et utfordrende strategisk miljø som stadig minner oss om at vi ikke kan ta vår frihet og sikkerhet for gitt. Norge vil fortsette å gjøre betydelige investeringer i sikkerhet og sikkerhet for å sikre at vi er en pålitelig, ansvarlig og effektiv partner i Norden av Alliansen.

Forsvarsminister Frank Buckeye-Jensen.

Det norske militæret har utviklet et program for å styrke evnen til å overvåke nye russiske skip, inkludert fjerdegenerasjons ubåter av multimisjon i Yasen-klasse med bedre piratkopieringsfunksjoner sammenlignet med andre underavdelinger i Russlands nordlige marine. Bevæpnet med langdistanse marinemissiler forårsaket Jassen Sabs en ny bekymring for Norge og NATOs allierte.

READ  Traumetap overrasket eksperter. Djokovic forklarer hva som skjedde nå

Bilde: MC2 Sean Rinner / US Navy

Følg EU i dag på sosiale medier:

EUToday -journalister

Vår gruppe uavhengige korrespondenter i Europa og utover er i sentrum for den geopolitiske bevegelsen. Vi forenes av vårt engasjement for uavhengig og upartisk journalistikk og vår hengivenhet for sannhet og uhemmet demokrati. Vi tar arbeidet vårt veldig alvorlig!


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *