Norges Sovereign Wealth Fund foretar sin første investering i infrastruktur for fornybar energi

Øverste linje

Norges 3 1,3 billioner suverene formuefond – verdens største – Kunngjort Den første investeringen i infrastruktur for fornybar energi onsdag Som en del av en diversifisering bort fra verdipapirer, aksjer og eiendom i en global drivkraft for å bekjempe klimaendringer.

Nøkkelord

Norges Bank Investment Management (NBIM), kapitalforvaltningsdelen i Central Bank of Norway, som forvalter Sovereign Wealth Fund, har avtalt å kjøpe en eierandel på 50% i havvindparken Porcel i Nederland fra det danske energiselskapet strsted A / S. 1,375 milliarder (63 1,63 milliarder).

Når transaksjonen er gjennomført – i andre eller tredje kvartal 2021 – vil strsted være medeier og operatør av vindparkprosjektet.

NPIM anslår at den har verdens nest største driftende vindpark med en kapasitet på 752 MW og vil kunne generere nok energi til å dekke det årlige strømbehovet til rundt 1 million nederlandske husholdninger.

NBIM-talsmann Line Altved sa Forbes Det er en ordre fra det norske parlamentet til Sovereign Wealth Fund om å investere opptil 2% av fondets aktiva i fornybare energiprodukter og prosjekter.

Disse midlene ble opprinnelig godkjent Stortinget Å investere og evaluere eiendeler i fornybar energi i 2019 Åtte prosjekter som dette Før du kjøpte på den nederlandske vindparken i fjor.

Tangent

Sovereign Wealth Fund ble opprettet i 1990 som et middel til å investere i Norges store olje- og gassinntekter, og har hittil kun blitt investert i aksjer, obligasjoner og eiendom. Disse fondene har nå aksjer i noen 9000 selskaper Apple eier omtrent 1,4% av verdens børsnoterte selskaper over hele verden, inkludert Microsoft og Samsung.

Viktig tilbud

«Vi tror vi har et konkurransefortrinn fordi vi har et stort fond som kan skrive en stor sjekk [renewable energy] Et område der vi ser mange muligheter fremover. Når det gjelder finansiering, ser vi diversifiseringen den kan gi oss. M Holstadt, Sa NBIMs sjef for eiendomsmegling hvordan.

Viktig bakgrunn

Sa Holstadt Bloomberg På onsdag var fondet – som genererte 123 milliarder dollar i inntekter i 2020 – Søker å investere i prosjekter med ren energi Hovedsakelig i Europa og USA i oktober i fjor, Konsernsjef i NBIM Nikolai Tanzen fortalte Reuters at fondet hadde problemer med å identifisere passende fornybare investeringer på grunn av sterk konkurranse og attraktive priser. Likevel presser andre statlige formuefond også på fornybare energiprosjekter. I januar, et datterselskap Qatar Investment Authority, Det suverene formuesfondet til den oljerike staten Persiske Golf, dannet en allianse med det italienske energiselskapet Enle for å bygge og drive fornybare energianlegg i Sør-Afrika og Zambia. I november i fjor, et datterselskap Abu Dhabi Investment Commission, Verdens tredje største statlige formuefond, har avtalt å investere 1,25 milliarder dollar i Equis Development, et Singapore-basert selskap for fornybar energi, i samarbeid med Ontario Teachers «Pension Scheme Board.

Hovedkritiker

Imidlertid advarte Sovereign Wealth Fund (SWFI), et selskap som analyserer aksjene til statlige formuefond og andre store globale investorer, om at statlige formuefond sakte går over til fornybar energi. I følge SWFII 2020 investerte rikdomsfond 10,26 milliarder dollar direkte i fossilbrenselindustrien, mot 1,17 milliarder dollar i fornybar energi. I 2019 investerte statlige formuefond direkte 6,18 milliarder dollar i fossilt drivstoff og 2,89 milliarder dollar i fornybar energi.

Les mer

Topp 10 største statlige formuefond i verden (Forbes)

Oman setter opp suverent formuesfond på 18 milliarder dollar, selv om økonomien krymper (Forbes)

Norges Sovereign Wealth Fund $ 1 billion (Forbes)

READ  Norge vil beskytte Earling Holland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *