Norges Sovereign Wealth Fund slo referansen med 4% avkastning i 1. kvartal


Norges 34 1,34 billioner statlige pensjonsfond Global (GPFG) returnerte 4% i første kvartal 2021, og brøt referansen med 24 basispoeng (PPS) og tilførte ytterligere 44,6 milliarder dollar til den totale eiendelverdien.

De Sterk kvartalsinntjening Fondets andel er drevet av investeringer som fikk 6,6%. Unotert eiendom returnerte 1,4%, mens fondets renteinvesteringer falt 3,2% i kvartalet. Ved utgangen av mars ble 73,1% av midlene investert i aksjer, 24,5% i renteinvesteringer og 2,5% i unotert eiendom.

“Oppgangen i aksjemarkedet har i stor grad vært drevet av finans- og energisektoren,” sa Trond Grande, viseadministrerende direktør i Norges Bank Investment Management (NBIM).

NBIM, som administrerer pensjonsselskapet, berømmet kronen mot flere store valutaer i løpet av kvartalet, og sa at valutabevegelsene bidro til avskrivningen på 178 milliarder kroner (21,5 milliarder dollar). Det sa også at 83 milliarder dollar hadde blitt trukket ut av fondet.

I løpet av de siste 10 årene har dette regnskapsåret gitt 8,2%. Dette er en økning på 6,4% i forhold til året siden begynnelsen av 1998.

Tidligere denne måneden ga NBIMs styre utgivelsen Revidert strategi For 2020-2022 fokuserer det på å forbedre prosesser, teknologi og personalutvikling.

Som en del av sin reviderte strategi sa NBIM at det ville “fremme videre samarbeid på tvers av enheter, fremme kunnskapsutveksling og styrke vår kultur i våre internasjonale kontorer.” Det sa at det ville legge mer vekt på spesifikke, delegerte aktive strategier og mindre vekt på tildeling eller top-down matching.

“Vi vil redusere tildelingen til legitime faktorer og eksponere områder utenfor kjerneindeksen,” sa fondet i sin strategiske plan. “Unntak er vår tildeling av eiendom, unotert fornybar infrastruktur og kreditt i fremvoksende markeder.”

READ  Ny epidemisk rekord i Danmark - Delvis avslutning av København og mange byer - VG

NBIM håper å gradvis øke antallet Oslo-baserte porteføljeforvaltere, utfylle det internasjonale investeringsselskapet og gi bedre forretningsmobilitet. I tillegg sa det at det ville styrke båndene til utdanningsinstitusjoner, gi karrieremuligheter gjennom talent- og sommerjobbprogrammene, og “arbeide for å motivere unge mennesker med ulik bakgrunn.”

Relaterte historier:

Den norske pensjonsgiganten har sagt at 25% til 30% av selskapene vil bli ekskludert fra indeksen

Lederen for det norske formuefondet har trukket seg på grunn av en nektelse av sikkerhetsklarering

Norges statlige formuefond taper 21 milliarder dollar i første halvdel

Merker: Første kvartal, Statens pensjonsfond utland, Norges Bank Investment Management, Norge, Q1, Trond Grande

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *