Norges stjerne, hvalrossen Freya blir i Oslo

Hun blir en stjerne i Norge, hvor hun hopper i fjorderOsloEn uke. Freya, en ung kvinne HvalrossNoen båter på 600 kg ble skadet.

Etter å ha blitt sett i Storbritannia, Nederland, Danmark og Sverige, valgte Freya å tilbringe deler av sommeren i Norge, hvor hun først ble berømt ved å seile på yachter i den pittoreske sørlige kystlandsbyen Krakero, før hun gjorde det. I hovedstadens farvann fra 17. juli.

i nærvær av pattedyr Å bo på de nordligere breddegrader i Arktis vekket generelt interessen til lokalbefolkningen og skapte overskrifter i pressen.

Materiell skade

I et land så forelsket i «sakte-TV», bestemte avisen Verden’s Gang seg for et øyeblikk å sende hver eneste bevegelse direkte på nettsiden sin. Mellom to store lur – en hvalross kan sove opptil 20 timer i døgnet – ble Freya filmet når hun jakter på en and, takler en svane eller sover ofte på båter.

— De materielle skadene er synd, men hvordan ville det vært om det var ville dyr, forklarte Rolf Harald Jensen, offiser i Fiskeridirektoratet, til TV2-kanalen, mens han viste den skjebnesvangre gummibåten bøyd. Under dyrevekt.

READ  Norge gjør oppmerksom på håndsettet

Etter å ha vurdert å flytte Freya en stund, eller til og med avlive henne hvis hun utgjorde en fare for publikum, bestemte norske myndigheter seg for å la naturen gå sin gang. – Hun har det bra, spiser, hviler og ser ut til å være i god behold, heter det i en melding fra Fiskeridirektoratet mandag.

Hold avstand

Tjenestemenn slo imidlertid fast behovet for å holde avstand, og fraråder på det sterkeste svømming eller kajakkpadling i nærheten av Freya «da hun ikke nødvendigvis er så bekymringsløs og klønete som du tror hun er når hun hviler».

«En hvalross utgjør vanligvis ingen fare for mennesker så lenge vi er på trygg avstand. Men hvis den blir forstyrret av mennesker og ikke kan hvile tilstrekkelig, kan den føle seg truet og angripe.

Hvalrossen er en beskyttet art og lever hovedsakelig av virvelløse dyr som bløtdyr, reker, krabber og småfisk. Dens gjennomsnittlige voksenvekt er ett tonn for menn og 700 kg for kvinner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *