Norges suverene eiendomsfond har hentet inn nærmere 100 milliarder euro på seks måneder

Det norske Sovereign Wealth Fund, et av de største selskapene i verden, har nytt godt av børsboomen siden begynnelsen av året. Ved utgangen av juni nådde verdien 1,1 milliarder euro.

De Norges Sovereign Wealth Fund, verdens største, har tjent nesten 100 milliarder euro siden begynnelsen av dette året Takket være børsboomen etter nedgangen forårsaket av Covit-19, meldte den norske banken onsdag. Verdien av dette fondet nådde 11,673 milliarder kroner (1,117 milliarder euro) ved utgangen av juni.

I første halvår genererte den 9,4 % avkastning, eller 990 milliarder kroner (0,7 94,7 milliarder), hovedsakelig drevet av investeringene i aksjer, som representerer 72,4 % av porteføljen. Og den ble vurdert til 13,7. I en pressemelding bemerket Nikolai Tongan, fondets administrerende direktør, den spesielt sterke utviklingen til energi- og finanssektorene og teknologi- og helseaksjer.

Utviklet stat

Obligasjonsinvesteringer som representerer 25,1 % av aktiva tapte 2 %, mens eiendomsinvesteringer (2,4 % i portefølje) økte med 4,6 %. Investeringer i den nye aktivaklassen – noe – økonomisk, i ikke børsnoterte fornybare energiprosjekter ga en negativ avkastning på 1,9 %.

For å finansiere framtidige utgifter til den rause, rause norske velferdsstaten siden 1990-tallet, må den enorme ullstrømpestaten øke sine oljeinntekter. Ved utgangen av 2020 er det i rundebordet med rundt 8 800 selskaper, en av de største investorene i verden, og kontrollerer nesten 1,5 % av verdensmarkedsverdien.

READ  Den autonome kjørepiloten går i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *