Norges Telenor reiser årlig prognose når de asiatiske markedene utvides

Telenor-logo i sentrum av Beograd, Serbia, 21. mars 2018. REUTERS / Marco Djurica / File Photo

STOCKHOLM / OSLO (Reuters) – Telenor (TEL.OL) økte sin helårsprognose på tirsdag, selv om den norske teleoperatøren rapporterte svakere enn forventet kvartalsinntjening på grunn av den negative effekten av valutaeffekter.

Justert EBITDA for april og juni falt til 12,35 milliarder kroner (1,38 milliarder dollar), fra 13,18 milliarder kroner året før. Analytikere i en undersøkelse utarbeidet av selskapet forventet i gjennomsnitt 12,7 milliarder kroner.

“Telenor vendte tilbake til vekst i andre kvartal. Veksten var drevet av sterke resultater i de nordiske landene, sammen med en voksende abonnentbase og økt dataforbruk i asiatiske markeder,” sa administrerende direktør Sign Brick i en uttalelse.

Telenor sa at de negative valutaeffektene imidlertid motvirket den underliggende forbedringen ved å kutte EBITDA med 1,6 milliarder kroner.

Selskapet, som planlegger å selge telekomformuen i Myanmar, forventer organisk vekst i abonnement og trafikkinntekter på 0-1% og organisk EBITDA-vekst på 0-2%, sammenlignet med tidligere prognoser for å opprettholde nivået i 2020. Telenor har opprettholdt prognosen for forholdet mellom investering og salg var uendret 15-16%.

Telenor, som betjener 170 millioner kunder i ni land over hele Europa og Asia, avskrev verdien av Myanmar-virksomheten tidligere i år etter et militærkupp, og selskapet er nå ekskludert fra rapporteringen. Les mer

Med henvisning til vanskelighetene med å operere under juntaen, ble Telenor enige om i juli å selge virksomheten i det sørøstasiatiske landet til det libanesiske investeringsselskapet M1 Group for 105 millioner dollar. Les mer

Separat har det Oslo-børsnoterte selskapet avtalt å slå sammen sin malaysiske mobilvirksomhet med den lokale konkurrenten Axiata (AXIA.KL), for å danne en ny markedsleder. Les mer

READ  VSL vinner Hywind Tampen-kontrakten

(1 dollar = 8,9672 norske kroner)

(Rapportering av Suvantha Mukherjee i Stockholm og Nora Polley i Oslo). Klipp av Niclas Pollard og Cheri Jacob Phillips

Våre kriterier: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *