Norgesskred: redningsmenn fortsetter søket etter overlevende dager etter tragedien

«Vi er fremdeles i en redningsaksjon, noe som betyr at vi fortsatt kan finne overlevende,» sa Roger Pettersen, leder for politioperasjoner, på en pressekonferanse mandag.

Syv mennesker ble drept i katastrofen, og tre personer er fortsatt savnet, sa norsk politi.

Kaldt vær jobber mot redningsinnsats, sa Andre Thiller, leder for helseoperasjoner, under konferansen. Imidlertid sa han at overlevende fortsatt kan leve i «hulrom i raset», og det er grunnen til at myndighetene er «helt sikre på at alle relevante hulrom er blitt skannet før vi er ferdig med innsatsen.» .

Skredet er det verste landet har sett de siste årene, når det gjelder «antall involverte hus og antall evakuerte,» sa Direktoratet for vannressurser og energi (NVE) i en uttalelse.

Det skjedde tidlig på morgenen 30. desember, da gjørmen suste mot Ask, som ligger i Gjerdrum kommune. Bilder fra scenen viste en sammenfalt åsside og bygninger hengende fra kraterkanten.

Minst syv mennesker omkom i katastrofen.
Andre hus hadde kollapset i krateret og tvunget politiet til å evakuere hundrevis av mennesker som bodde i området.

NVE sa at den glidende leiren forårsaket en «skredgrop på omtrent 300 x 700 meter (980 til 2300 fot).»

«Det er vondt å se hvordan naturkreftene har ødelagt Gjerdrum,» sa landets statsminister, Erna Solberg, på sosiale medier. «Tankene mine går ut til alle som er rammet av raset,» la han til.

Kong Harald V av Norge og dronning Sonja av Norge besøkte området etter katastrofen.

Kongen og dronningen av Norge besøkte raset søndag.

«Den forferdelige hendelsen satte et dypt inntrykk på oss alle,» sa kong Harald V under sin årlige nyttårstale. “Jeg føler sympati for deg som går inn i det nye året med smerte og usikkerhet. Med deg som har mistet hjemmene dine og er desperat akkurat nå og ikke ser en vei videre.

READ  Fotgjengerområdet i La Roche-en-Ardenne vil snart bli revitalisert: animasjoner og virtuelle opplevelser kommer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *